DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
33°C
Mersin
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C

“Mersin’in destek alması şart”

“Mersin’in destek alması şart”
17.02.2023 18:43 | Son Güncellenme: 09.03.2023 22:45
253
A+
A-

İyi Parti Mersin milletvekilleri, Mersin’e yönelen deprem göçüne dikkat çekti

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, deprem sonrasında yoğun göç alan Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi çağrısına İyi Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı ile İyi Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik de destek verdi.

İyi Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, milletvekilleri Zeki Hakan Sıdalı ve Behiç Çelik ile birlikte düzenlediği basın toplantısında hem partinin deprem bölgesinde yaptığı çalışmaları anlattı hem de Mersin’in afet bölgesi kapsamına alınması çağrısı yaptı

Mehmet Dutar, “Depremzedelerin kalbinin attığı Mersin’e herkesin kulak vermesini istiyoruz. Mersin özel bir statüye kavuşturulmalı. Merkezi hükümetin ve belediyelerin kalıcı çözümlerle Mersin’in bundan sonraki durumunun planlaması lazım. Şu ana kadar Suriyeliler hariç 350 bin civarında yeni nüfus var. Mersin sağlıktan eğitime kadar birçok sorunu da sahiplenmiş oldu. Bunun nasıl paylaşılacağı da konuşulmalı” dedi.

 

“ACİLEN MÜDAHALE EDİLMELİ”

 

İyi Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı da  “Mersin’in şartlarını, durumunu doğru şekilde tartışmak zorundayız. Deprem döneminde yaşadığımız koordinasyon eksikliğini şimdi Mersin’de yaşamak istemiyoruz. Ben rakam vermek istemiyorum ama Mersin’de yaşayan herkes nerelerden ne kadar insan geldiğini görüyor. Dolayısıyla bu işe acilen hep beraber müdahil olmalıyız. Biz OHAL bölgesi değiliz. Ama deprem bölgesinden sonra en çok etkilenen şehir biziz. Bunlar tek başına Mersin’in üstesinden gelebileceği maliyetler değil. Mersin’in destek alması şart. Yetkilileri hızla çözüm üretmeye, müdahale etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN’İN DOKUSU BOZULMAMALI”

 

İyi Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik de, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “Mersin plansız ve programsız göç sebebiyle çökmek üzere” şeklindeki açıklamalarını hatırlattı.

Çelik, “Belediye başkanı böyle bir şey diyorsa bunu dikkate almamız lazım. Buradaki insanların huzurunu, yaşam standardını aşağı çekecek herhangi bir göç ya da politikayı kabul etmiyoruz. Mersin’e ilave 400 bin kişi getirdiğiniz zaman toplumsal doku bozulur ve bu kenti siz istikrarsızlığa itersiniz. İyi Parti olarak buna izin vermeyeceğiz. Suriyeli göçmenler konusunda Sayın Seçer’in görüşlerine ben de katılıyorum. Mersin’in dokusunu bozmaya kimsenin hakkı yok. İlave bir Suriyeli nüfusu gönderirlerse biz bunu kaldıramayız” dedi.

Çelik, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşın depremzedelerin öğrenci yurtlarında değil daha iyi koşullarda barındırılması çağrısında da bulundu.

 

“BU KADAR İNSAN GELİYORSA BELEDİYELERE KAYNAK VERSİNLER”

 

“Mersin’e ne yapılabilir” diyen Çelik önerilerini şöyle özetledi: “Belediyelere genel bütçeden pay verilir. Maliye Bakanı illere istediği düzeyde nakdi yardım yapabilir. Büyükşehir’e gönderebilir, ilçe belediyelerine gönderebilir. Mersin’e bunu yapsınlar. Mersin’e bu kadar insan geliyorsa yerel yönetimlere bu kaynakları versinler. Şehircilik Bakanlığı bir karar alır, burayı afete maruz bölge ilan ederek, diyelim ki belediyeye 100 lira veriyorsa, bunu 4 katına çıkarma hakkı var. Mersin bu konuda rahatlar ve belediyelerimiz, valiliğimiz çok daha iyi hizmet verir.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.