DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

“Mersin’i canlı enerjik günler bekliyor”

“Mersin’i canlı enerjik günler bekliyor”
10.11.2022 10:27
311
A+
A-

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Narenciye Festivali, Mersin’in güzelliklerinin yakından görülmesine vesile olacak. Mersin’i canlı ve enerjik günler bekliyor” dedi.

 

Vali Pehlivan, Mersin Ticaret Borsası ve Festival İcra Komitesi Başkanı Abdullah Özdemir ile birlikte festivalin yapılacağı alanı gezdi.

Görevlilerle ve vatandaşlarla sohbet eden Pehlivan, basın mensuplarına yaptığı açıklamayla herkesi 12-13 Kasım’da düzenlenecek olan 8’inci Mersin Narenciye Festivali’ne davet etti.

Festivalin yapılacağı Galatasaray Meydanı ve çevresindeki hummalı çalışmaların devam ettiğini dile getiren Pehlivan, “Turunçgil ve narenciye C vitamini, mineral ve lif deposu, Mersin de bir narenciye deposudur. Mersin de narenciyenin adeta başkenti. Önümüzdeki 11-12-13 Kasım tarihlerinde Mersin Narenciye Festivali’ni gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

KONSERLER VE SANATSAL ETKİNLİKLER

 

Mersin’i hafta sonu güzel bir etkinliğin beklediğini vurgulayan Pehlivan, “Festival, narenciye üretiminde önde olan ilimizde hem il ölçeğinde dikkatleri çekmek, insan sağlığı için de önemli olan ürünlerin tanıtımını yapmak, insanların tüketimi daha bilinçli şekilde yapmalarını sağlamak, diğer yandan da insanların Mersin’e gelerek ilimizin güzelliklerini yakından görmesine, mutfağını tanımasına vesile olacak. Akdeniz’in kıyısında, Akdeniz’in turkuvazıyla Toroslar’ın yeşilini birleştiren bir noktadayız. Sayısız arkeolojik eserimiz var ki bunların her biri turistik değer ifade ediyor. Mutfağımız, kendine has lezzetler olan tantunisinden cezeryesine kadar tescilli ürünleri bulunmakla birlikte, ilimizde 81 ilin tamamından hemşerimiz olduğu için Türkiye mutfağını da burada tatma imkanı var. Festival bünyesinde gastronomiyle ilgili sunumlar da yapılacak. Belediyelerin ve sektörde paydaş olan kurumların stantları olacak, kültürel faaliyetler olacak. Halk eğitim merkezlerinin katılımı olacak, el emeği göz nuru ürünler sergilenecek. Konserler olacak, gündüz birtakım aktivitelerle birlikte akşamları konserler ve sanatsal etkinlikler devam edecek. Mersin’i canlı ve enerjik günler bekliyor” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞA DAĞITILACAK

 

Festival kapsamında görücüye çıkan ejderha, balina, ahtapot, denizaltı, helikopter, maymun, uçak ve tren gibi figürlerin süslenmesinde canlı meyvelerin kullanıldığını anımsatan Vali Pehlivan, “Bu çok nadir, ülkemizde örneği olmayan bir uygulama. Burada kullanılan limon, greyfurt, mandalina ve portakallar kesinlikle ziyan edilmiyor. Bunlar vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Şuanda da 100 ton civarında meyve kullanımı gerçekleşmiş. Kesinlikle bunlar ziyan edilmiyor, vatandaşlarımıza dağıtımı sağlanıyor, festivalin de bir hediyesi oluyor” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.