DOLAR
32,3057
EURO
34,6976
ALTIN
2.408,54
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Mersin’e Japon kaynağı

Mersin’e Japon kaynağı
20.03.2023 10:49 | Son Güncellenme: 21.03.2023 16:36
145
A+
A-

Japonya Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki ve beraberindeki heyet, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Ziyarette; Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları İbrahim Evrim ile Ertan Liman da yer aldı.

 

“BAZI HİBE PROGRAMLARINDAN MERSİN’İN YARARLANMASI İLE İLGİLİ PROJE SUNUMLARIMIZ VAR”

 

Başkan Seçer,  Japonya ile ilişkilerin daha çok geliştirilmesi temennisinde bulunarak, “Umut ediyorum bundan sonraki süreçte de Japon halkıyla ilişkilerimiz gayet düzeyli olur. Ekonomik, sosyal, siyasal ve çevrenin korunması gibi her alanda; Türkiye’de, Japonya’da toplumsal ve dünya barışının tesisi konusunda önemli deneyimlerimizi birbirimize aktarırız. Yine özellikle belediyemizin altyapı yatırımlarında önemli bir finans kaynağı olan JICA finans konusunda da çalışmalarımız olumlu neticelerle sonuçlanır. Bu konuda da Sayın Büyükelçinin bu ziyareti sırasında değerlendirme yapıp kendisinden bu anlamda belediyemiz adına da katkılarınızı beklerim” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer ayrıca hibe programlarına ilişkin de; “Japonya Büyükelçiliğimize bazı hibe programlarından Mersin’in yararlanması ile ilgili proje sunumlarımız var. Bunun da tarafınızca da desteklenmesini arzu ederiz. Ayrıca az önceki destek talebimi bir daha yinelemek istiyorum. Özellikle Mersin’in altyapı çalışmalarında İller Bankası koordinasyonu ile belediyelere aktarılan kredilerden faydalanmamız yönünde de Sayın Büyükelçi’nin katkılarını bekleriz” diye konuştu.

 

BÜYÜKELÇİ SUZUKİ: “TÜRKİYE’YE DESTEK OLMAK ADINA KENDİMİZİ SORUMLU HİSSEDİYORUZ”

 

Suzuki, Türkiye’de yürütülecek olan pek çok çalışmada belediyelerle de işbirliğine açık olduklarını belirterek, bu dönemde afet bölgelerine ağırlık verdiklerini belirtti. Suzuki 11 Mart’ın Büyük Japonya Depremi’nin yıldönümü olduğunu ve ülkesinin yaşadığı bu deprem sonrasında Türkiye’nin de arama kurtarma çalışmalarına verdiği destek için minnettar olduklarını söyledi. Bu nedenle Türkiye’de meydana gelen depremleri sadece Türkiye’nin sorunu olarak görmediklerini belirten Büyükelçi Suzuki, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrasında Türkiye’ye destek olmak adına kendilerini sorumlu hissettiklerini ve deprem sonrası çalışmaları desteklediklerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.