DOLAR
32,3798
EURO
34,7670
ALTIN
2.434,94
BIST
9.986,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“Mersin’e ek ödenek gönderilsin”

“Mersin’e ek ödenek gönderilsin”
01.03.2023 18:18 | Son Güncellenme: 09.03.2023 23:10
80
A+
A-

Depremzedelere ev sahipliği yapan Mersin’in ihtiyaçlarını duyuran Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, afet bölgesinde yaşanan sıkıntıların Mersin’de de yaşandığını söyledi.

 

Belediye hizmetlerinin 1.9 milyon kişiye göre tasarlandığını dile getiren Kızıltan, “Mersin’de 2.7 milyona yakın insan odu. İsteğimiz Mersin afet bölgesi kapsamına alınsın ve bölgeye tanınan destekler Mersin’e de sağlansın. Belediyelerimize, kamu kurumlarımıza ek ödenekler gönderilsin” dedi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan EkoTürk TV’de Piyasa Analiz Programı’nda Harika Ertunç’un konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Mersin’e gerçekleşen yoğun göç ile birlikte günlük hayatın zorlaştığını söyleyen Kızıltan, “Trafik yoğunluğundan Mersin’deki göçün ne kadar fazla olduğunu anlayabilirsiniz. Tabii biz bunları konuşurken herkes şunu bilsin ki bizim hiçbir rahatsızlığımız yok. Biz, kentimizle gurur duyuyoruz. Sadece şunu istiyoruz. Mersin’in de deprem bölgesi kapsamına alınması gerekiyor. Mersin kendi imkanlarıyla yapabileceğinin en iyisini yaptı. Daha da iyisini yapabilmek için desteğe ihtiyacı var. Gelen yurttaşlarımıza acılarını fazla hissettirmeden onları en iyi şekilde misafir ettirmek istiyoruz. Mersin’in tek derdi bu. Bu nedenle hükümetin Mersin’e özel bir önem vermesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN BÖLGENİN DIŞA AÇILAN KAPISI”

 

Devlet yetkililerinin, en etkili Bakanların Mersin’e gelip yaşananlara şahitlik yapmasını isteyen Kızıltan, belediyelerin kamu kaynaklarını tükettiğinden söz etti.

İş dünyasına sağlanan ekonomik, finansal, vergisel teşviklerin desteklerin Mersinli iş insanlarına da sağlanması gerektiğini dile getiren Kızıltan, “Mersin’in deprem bölgesiyle ticari ilişkisi de çok fazla. Biz bölgenin dışa açılan kapısıyız. Bölgenin üretimi, ihracatı, hammadde girişi Mersin’den oluyor. O kadar çok yönlü çalışıyoruz ki Mersin limanı iğne atsanız yere düşmeyecek şekilde tıka basa dolu, liman kapısında TIR kuyrukları oluşuyor. O kadar çok yönlü çalışan mekanizma var ki bugüne kadar tıkır tıkır çalışır hale getirdik. İsteğimiz kısaca afet bölgesi kapsamına alınsın ve bölgeye tanınan destekler Mersin’e de sağlansın” diye konuştu.

 

“HİZMETLER 1.9 MİLYON KİŞİYE YÖNELİK TASARLANMIŞ ŞİMDİ 2.7 MİLYON İNSAN VAR”

 

Mersin’e kendi nüfusunun yarısı kadar bir nüfus daha eklendiğini vurgulayan Kızıltan, “Belediye hizmetlerini düşünün 1 milyon kişiye göre tasarlanmış şimdi şehirde 2 milyona yakın insan odu. Suriyelileri de dahil ediyoruz. Altyapımızın kapasitesi yetmeyecek. Zaten kanalizasyon sistemi olmayan bölgelerde fosseptikler dolmaya başladı. Patlıyor. Su tüketiminde yüzde 20 artış olmuş. Elektrik tüketimini inceledim burada da yüzde 20’nin üzerinde artış olmuş. Bu da gösteriyor ki çok önemli bir nüfus Mersin’e eklenmiş. Bunların hepsini bir plan dahilinde sisteme oturtmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve 11 ilin oda borsa başkanları ile bir toplantı gerçekleştirildiğini hatırlatan Kızıltan, afet bölgesine yaşanan sıkıntıların benzerlerini Mersin’in de yaşadığı üzerinde durdu. Kızıltan, “En önemli sıkıntılar nedir biliyor musunuz? Koordinasyonsuzluk ve plansızlık, siyasi çekişme ve rekabet, sanayinin ayağa kaldırılması, kredi ve finans, okulların açılması. O bölgelerde artık sahra okulları sahra hastaneleri gerekiyor. Altyapı tamamen tahrip olmuş bir an önce altyapıların tamamlanması gerekiyor. Aynı şekilde Mersin’de benzer sıkıntıları çekiyor. Nüfusun birden artmasıyla biz de bu sıkıntıları çekiyoruz ve bunu anlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.