DOLAR
32,3487
EURO
34,7293
ALTIN
2.419,83
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
25°C
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

“Kentsel dönüşüm Mersin’e yayılmalı”

“Kentsel dönüşüm Mersin’e yayılmalı”
01.03.2023 17:04 | Son Güncellenme: 09.03.2023 23:10
89
A+
A-

Depremin ardından kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz’in 5 mahallesinde dönüşümü hayata geçirmek için planlamalarının hazır olduğunu belirterek “Kentsel dönüşüm Mersin’e yayılmalı” dedi.

 

Akdeniz Belediyesi Çay ve Çilek Mahallelerinde kentsel dönüşüm projelerini başlatmıştı. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Mersin, deprem kuşağı üzerine olmayabilir ama yoğun şekilde riskli, kaçak ve ruhsatsız binalarımız var” ifadelerini kullanarak kentsel dönüşümün Mersin’e yayılması gerektiğini dile getirdi.

Gültak, “Bu projeleri bir an önce hayata geçirmemiz, bunun için de vatandaşlarımızı ikna etmemiz gerekiyor. Artık bu tür afetlerde tek bir can bile kaybetmeyelim, yeni acılar yaşamayalım. Maalesef ülkemizin bir deprem gerçeği var. Bunun da tek çözümü kentsel dönüşümdür. Sadece Mersin’in değil, tüm Türkiye’deki belediye başkanlarının ele alması gereken konuların başında kentsel dönüşüm gelmelidir. İnsanlarla görüşüp ikna ederek süreci hızlandırmalıyız. Bugün itibariyle en az 5 mahallemizde daha kentsel dönüşümü planlamış durumdayız. Deprem değil, imarsız, kaçak ve yanlış inşaat öldürüyor. Akdeniz’de kaçak yapı stoku yüzde 70’lerin üzerinde ve birçoğu eski binalar. Evet, Mersin bir deprem bölgesi olmayabilir ama Kahramanmaraş ve Hatay’daki depremleri çok ciddi hissettik” diye konuştu.

Tekrar üzülmemek için bu projelerin biran önce başlaması gerektiğini söyleyen Gültak, “Akdeniz’de yıkılan bina yok ancak hasar aldığı için dün boşaltılan bir bina var. Fakat çok daha yeni olan Mezitli ve Yenişehir ilçelerimizde hasarlı ve boşaltılan binalar var. Demek ki Mersin’de deprem olmasına gerek yok; yakın bölgedeki bir deprem dahi bu binaları yıkabilir. O yüzden tek çözüm kentsel dönüşüm. Bu durumla mücadele etmeye de devam edeceğim. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum da yanımızda ve bizleri destekliyor. Tabi zorlu bir süreç ama bu sürecin sonunda ortaya güzel işler çıkıyor. Umarım başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kentimizdeki diğer tüm ilçe belediyeleri de bu konuda üzerlerine düşeni yaparlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.