DOLAR
32,3778
EURO
34,7272
ALTIN
2.425,48
BIST
9.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Mersin’de 5 binin üzerinde üretici kadın var

Mersin’de 5 binin üzerinde üretici kadın var
05.01.2023 13:04
265
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadın, çocuk ve ailelere yönelik hizmetleri 2022 yılında da ses getirdi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hizmetleri, 2022 yılında da birçok hayatın değişmesine vesile oldu. Ürettikleri projelerle kadınların ve çocukların hayatına pozitif dokunuşlar yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, 2023 yılında daha fazla köy, kasaba ve ilçeye ulaşmayı hedefliyor.

Kadınlar için açtığı çok sayıda atölye ile farklı konularda eğitimler ve kurslar veren, çocuklar ve gençler için açtığı kurslarla onların geleceğe bakışlarına yön veren Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, 5 binin üzerinde üretici kadının ise ürünlerini satışa sunup aile bütçelerine katkı sunmalarına yardımcı oluyor.

 

MBB Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu,  özellikle maddi yetersizlikten, sosyal koşullardan ve korkulardan dolayı, kadınların ve çocukların artık evden çıkmadıklarına dikkat çekti.

Dokucu, “Bizim her zaman birinci önceliğimiz, onları kendilerini kapattıkları alandan dışarıya çıkarıp iyi hissetmelerini sağlamak oldu. O iyi hissetmeyi sağladıktan sonra da, ihtiyaç duydukları eğitim, gezme, kurslar, şehri tanıma, sosyalleşme gibi taleplerini yerine getirmek için elimizden geleni yaptık” diye konuştu.

 

 

“KADINLAR DEĞER YARATIYOR”

 

 

Kadınlara üretici kadın pazarları aracılığı ile ürettiklerini satacakları ortamlar yaratmaya çalıştıklarını dile getiren Dokucu, “Açtığımız tüm kurslarda, kadınlar çok çabuk para kazanmaya başlıyor. Kendilerine bir gelir yaratmaya başlıyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bir faturasını ödeyebiliyorsa, bir akşam yemeğini evine götürebiliyorsa, çocuğunun bir ihtiyacını alabiliyorsa, bu bizi mutlu eder. Eminim onları bizden çok daha fazla mutlu ediyordur. Bu ortamları yaratıyor olmak keyifli. 5 binin üzerinde üretici kadınımız var” dedi.

 

2023 yılında da çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Dokucu, “2023 yılında bizim amacımız, daha çok mahallede hizmet etmek. Daha çok köye, kasabaya, ilçeye ulaşmak, daha çok kadını evinin dışına çıkarıp, birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlamak. Amacımız onlara, şimdikinden daha güzel bir hayat sağlamak” ifadelerini kullandı.

 

 

KADINLARA ÜRETİM YAPABİLECEKLERİ SAHALAR YARATILIYOR

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın 3 şube olarak faaliyet gösterdiğini belirten Şerife Hasoğlu Dokucu, Kadın Şube Müdürlüğü olarak; Kadın Danışma Merkezleri, Kadın Konukevi, Silifke Gazi Çiftliği, Ötüken Kadın ve Çocuk Atölyesi, Yönlendirici Hukuki Danışmanlık, Hayat Dolu Buluşmalar, Şiddetle Mücadele ve Şiddet Farkındalık Çalışmalarında Mahalle Ziyaretleri başlıkları altında, yıl boyunca birbirinden önemli ve farklı konularda kadınlar ile bir araya geldiklerini söyledi.

Özellikle ev hanımlarının büyük katılım gösterdiği Gönüllüler Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında da bilgi veren Dokucu, Makrome Eğitimi Atölyesi, Punch Nakışı Atölyesi, Hasır Örgü Atölyesi, Çarpana Atölyesi, Reyhan Şerbeti Yapım Kursu, Çulfalık Dokuma Kursu, Amugrumi Atölyesi, Rokoko Nakışı Atölyesi, İğne Oyası Atölyesi, Kırkyama Atölyesi, Kirmen Atölyesi, Tiyatro Çalışmaları, Evimiz Atölye Projesi, Üretici Kadın Stantları aracılığı ile kadınlara üretim yapabilecekleri sahalar yarattıklarını söyledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.