DOLAR
32,2510
EURO
34,7620
ALTIN
2.385,62
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
21°C
Mersin
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

Mersin Şehir tiyatrosu perdelerini açıyor

Mersin Şehir tiyatrosu perdelerini açıyor
13.10.2022 11:28 | Son Güncellenme: 20.10.2022 21:08
280
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2022-2023 sanat sezonunu açıyor. Yeniden yapılanmasının ardından 3. kez sezon açılışı yapacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Haldun Taner’in “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı müzikli oyunu ile seyirci karşısına çıkıyor.

 

 

14 Ekim Cuma günü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda seyirciyle buluşacak olan ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ adlı oyun, 60 kişilik dev kadrosuyla tüm Türkiye’de sezonun en iddialı oyunlarından biri olarak ön plana çıkıyor.

‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’, II. Meşrutiyet’ten 1970’lere kadarlık bir zaman diliminde, Türkiye yakın tarihinde gerçekleşen toplumsal değişimleri, ‘Vicdani ve Efruz’ adlı iki karakterin yaşam hikâyeleri aracılığıyla anlatıyor.

Rejisörlüğünü Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’ın üstlendiği oyunun özgün müzikleri Cem İdiz’e, koreografisi Serbülent Biçer’e ait. Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Alev Tol, ışık tasarımını ise Salim Yücel yapıyor. ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’, henüz prömiyer temsilini yapmamış olmasına rağmen, Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki prestijli tiyatro festivallerinden davet almaya başladı.

 

ATAK: “ÖDÜLE DOYMAYAN BİR TİYATRO OLDUK”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, yeni sezonla ilgili, “14 Ekim Cuma akşamı, Mersin Büyükşehir Belediyemizin Şehir Tiyatrosu, ‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’ adlı oyunun prömiyerini gerçekleştirecek. Türk Tiyatrosu’nun en önemli kilometre taşlarından biri olan, sevgili hocamız Haldun Taner’in yazdığı ve Türkiye’nin çok yakın tarihini, biraz da kara komedi şeklinde işlediği müzikal bir oyunla seyircimizin karşısına çıkmaktan, çok büyük bir mutluluk duyacağız. 60 kişilik bir ekiple selamlayacağız seyircimizi” dedi. (Haber Merkezi)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.