DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

‘Mersin Sanat Kampı’ ilgi gördü

‘Mersin Sanat Kampı’ ilgi gördü
31.05.2022 11:53
554
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) ile Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nda (TADEKA) yer alan Plastik Sanat Kurullarının üyelerinin katılımıyla kentin ilk sanat kampı gerçekleştirildi. Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen ‘Mersin Sanat Kampı’nda birbirinden yetenekli onlarca sanatçı, görüş ve önerilerini aktarıp, çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. 70’e yakın sanatçının katıldığı kampta toplantılar, kolektif sunumlar ve müzik dinletisi düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) ile Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) içinde yer alan Plastik Sanat Kurullarının üyelerinin katılımıyla kentin ilk sanat kampı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen ve iki gün süren Mersin Sanat Kampı’na, kent genelinden ve farklı illerden misafir olarak 70’e yakın sanatçı katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu’nun da katıldığı etkinlikte; kolektif ve sanatçı sunumları ile müzik dinletisi gerçekleştirildi.

“BU KENTİN ÇOK ÖNEMLİ DEĞERLERİ VAR”

Bireysel veya farklı kurumları temsilen katılımcıların konuşma yaptığı Mersin Sanat Kampı etkinliğinde konuşan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, “Başkanımız sporda, sanatta, edebiyatta ve diğer başka alanlarda, bu kente değer katanların kendi alanlarında bir yapı oluşturmalarını ve bizim yapacağımız her harekette, her etkinlikte özellikle değer katanların görüş ve önerileri doğrultusunda hareket etmemiz gerektiğini söyledi. Bu çerçevede bu çalışmalar gerçekleştirildi. Arkadaşlarımız yoğunlaştı, bu kentin çok önemli değerleri var. Şuna emin olun; TADEKA ve MEDEKA’dan gelen her öneri Başkanımız Vahap Seçer tarafından önemseniyor ve ilgili birimlere gereğinin yapılması için aktarılıyor” dedi.

“BU YAPININ TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLMASINI ÇOK ARZU EDİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, “Mersin’deki bu yapının Türkiye’de örnek olmasını çok arzu ediyoruz. Bir sanatçı olarak da sizlerle bir arada olmanın ayrı bir mutluluğunu yaşıyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi, sanatsal anlamda hep şu motto ile yola çıkıyor aslında; şehirde kültür ve sanatın her yerde konuşulması, uygulanması ve yaşanılır olmasını istiyoruz. Bu noktada elimizden gelen ne varsa yapmak istiyoruz” diye konuştu.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.