DOLAR
32,4752
EURO
34,8856
ALTIN
2.433,53
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Mersin Büyükşehir’in desteği hayatını değiştirdi

Mersin Büyükşehir’in desteği hayatını değiştirdi
05.02.2023 15:58 | Son Güncellenme: 14.02.2023 01:02
170
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirdiği ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesinden yararlanarak hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerden Ceren Tengiz, “Bize bu imkânın sunulması, benim ve eşimin hayatını değiştirdiği gibi, çocuklarımın geleceğini de sağladı” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’  projesinden çok sayıda yurttaş yararlandı.

Bu kişilerden birisi de Mut’un Çömelek Köyü’nde yaşayan 2 çocuk annesi, 29 yaşındaki Ceren Tengiz. Ceren Tengiz’in, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinden faydalanması ise 2 sene öncesine, 2021 yılına dayanıyor.

Evlendikten sonra yaşamını sürdürdüğü Mut’un Çömelek Köyü’nde, artan maliyetler nedeni ile sebzecilikten para kazanamaz hale gelen Ceren Tengiz ve eşi Hasan Tengiz’in hayatı, köy camisinden yapılan bir anons ile bir anda başka bir yöne evrildi.

 

 

25 HAYVANLA BAŞLADIK, ŞİMDİ 85 HAYVANIM VAR”

 

 

Anonsta, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesine katılmak isteyenlere çağrıda bulunulduğunu söyleyen Ceren Tengiz, “Ben zaten hem Büyükşehir Belediyesi’nin, hem de Başkanımız Vahap Seçer’in projelerini yakından takip ediyordum. Böyle bir anons yapılınca hemen başvurdum ve kısa süre içerisinde de bize 24 dişi 1 erkek olmak üzere, 25 küçükbaş hayvan verdiler. Ben Mersin’e göçmeyi düşünürken, benim hayatım bambaşka bir hayat oldu. Telefon geldi, ‘Hayvanlarınızı gelip götürebilirsiniz, size çıktı’ dediler. Çok sevindim. 4 ton yem desteği de vereceklerini söylediler. 4 ton yem, hayvancılık yapan bir kişi için, 1 sene boyunca rahat etmesi bakımından çok büyük bir avantaj. Gittik, aldık hayvanlarımızı. Şu anda 85 tane hayvanım var” diye konuştu.

 

 

“KENDİ İŞİMİN PATRONUYUM. MUTLUYUM, HUZURLUYUM”

 

 

Ceren Tengiz, “Şu anda kendi işimin patronuyum. Oğlaklarla, keçilerimle uğraşıyorum. Evet, bu işin de zorluğu var. Çok zorlu hava şartlarında çalışıyoruz. İki çocuğum var. Yaylaya, çapa motoruyla gelip gidiyoruz. Kendim kullanıyorum. Zor iş, ama çok güzel avantajları da var. Mutluyum, huzurluyum. Benim hayvancılıkla ilgili hiçbir bilgim yoktu, ama eşim bana çok büyük destek oldu” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.