DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
21°C
Mersin
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Mersin Büyükşehir’in Adıyaman’daki konteyner kentine gönüllü eli değdi

Mersin Büyükşehir’in Adıyaman’daki konteyner kentine gönüllü eli değdi
03.04.2023 13:12
165
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ ve Mezitli Belediyesi personelinden oluşan 40 kişilik gönüllü ekibi Adıyaman’da süren konteyner kent kurulumunda görev alıyor. Yerleştirilen konteyner kentlerin içerisinde temizlik yapan gönüllü ekip, gerekli eşyaları da yerleştiriyor. Birçoğu birbirini tanımayan, ancak dayanışma ve yaraları sarma ruhuyla hareket eden ekip, birlikte daha güçlü çalışıyor.

 

Yaşanan depremin ardından tüm birimleri ile deprem bölgesine hizmet götüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da iş birliği yaptığı kurum ve kuruluşlar ile 670 konteynerlik konteyner kent kurulumunu tüm hızıyla sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında şu ana kadar 200 konteyner yerleştirildi. Yerleştirilen konteynerleri temizleyerek eşya yerleştiren 40 kişilik gönüllü ekip, depremzedelerin rahatça yaşayabileceği bir alanı bir an önce hazırlamak için tüm gücüyle çalışıyor.

 

Gökpınar: “Burası küçük bir şehir büyüklüğünde olacak”

 

MESKİ’de İnşaat Mühendisi olarak görev yapan ve konteyner kentin genel sorumlusu Serdar Gökpınar, konteyner kentte yapılacak alanları anlattı. Gökpınar, “Burası küçük bir şehir büyüklüğünde olacak. 80 bin metrekare alanda, 670 adet konteynerdan oluşan bu yerleşkemizde; sahra hastanemiz, yaşam alanlarımız, sosyal alanlar, okuma alanları, kreş, basketbol ve voleybol sahalarımız, yemekhaneler,  15 adet çamaşırhane olacak. Ayrıca 4 adet tam donanımlı bilgisayar sınıfımızın olması da, buraya ayrıcalık katacak” dedi. Tam donanımlı bir konteyner kent olacağını aktaran Gökpınar, “Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın, her şeye ulaşabilecekleri bir kent kuruyoruz. Belki eski evlerini bulamayacaklar, ama ona yakın, içinde yatağıyla, ısıtıcısıyla, mutfağı, banyosu her türlü donanıma sahip bir yer bulacaklar” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.