DOLAR
32,3452
EURO
34,8546
ALTIN
2.389,46
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
23°C
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Mersin Büyükşehir’den depremzede çocuklara çizim atölyesi

Mersin Büyükşehir’den depremzede çocuklara çizim atölyesi
26.03.2023 13:49 | Son Güncellenme: 29.03.2023 19:09
227
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden gelen çocuklara yönelik Çizim Atölyesi gerçekleştirildi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden gelen yurttaşların hizmetine açtığı geçici barınma alanlarında kalan çocuklara yönelik hayata geçirdiği sosyal aktivitelere devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde, farklı kentlerden gelen karikatür ve grafik sanatçıları; Erdemli Hal Kompleksi, Davultepe Öğrenci Yurdu ve Tarsus Berdan Konukevi’nde kalan çocuklara yönelik Çizim Atölyesi gerçekleştirdi. Atölyeye katılan çocuklar boyaların içinde eğlenceli vakit geçirirken, hem sosyalleşme hem de depremin etkisinden bir nebze de olsa uzaklaşma fırsatı buldu.

Etkinlik ile ilgili konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Erdemli de afetzede yurttaşlar için hazırladığı geçici barınma alanında yaklaşık 350 çocuk olduğunu ve çocuklara zaman zaman farklı etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Uzunbağ, “Bu etkinlikleri Büyükşehir’in kendi uzmanlarıyla da yapıyoruz. Ayrıca kendi dallarında başarılı olan sivil toplum kuruluşları ya da sanatçılar bizlere katılıyorlar. Biz de ortak bir işbirliği içerisinde çocuklarımızı hayatta tutmak, sosyal hayata bağlı bırakabilmek, hayatın içinde olabilmeleri için birtakım etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

 

ÇOCUKLAR MUTLU OLUNCA BİZ DE MUTLU OLUYORUZ”

 

İstanbul’dan gelen gönüllü sanatçılar ile birlikte Çizim Atölyesi düzenlediklerini belirten Uzunbağ, “Grafiti ve karikatür sanatçıları arkadaşlarımız var. Bir ortaklaşa işbirliği içerisinde afetzede yurttaşlarımızın küçük yavrularını hayata bağlı tutabilmek için bir çalışmamız var” diye konuştu. Çocukların mutluluğunu gözlerinden okuduklarını söyleyen Uzunbağ, “Çok güzel resimler yapıyorlar, karikatürler çiziyorlar. Çocuklar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Vahap Seçer’in talimatıyla her yaş grubuna ayrı ayrı etkinlikler düzenleyerek, insanların deprem psikolojisinden uzaklaşmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocuklarla atölye gerçekleştiren gönüllülerden Karikatürist Mümin Durmaz, çocuklarla bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını vurgulayarak, “Burada birlikte olmaktan çok mutluyuz. Hayatlarına küçük renkler katabileceksek, onlara yeni umutlar, yeni mutluluklar kapıları açabileceksek minik minik güzellikler yolunda, mutlu olacağız” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.