DOLAR
32,3477
EURO
34,7828
ALTIN
2.394,90
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezlerinde LGS öğrencilerine seminer

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezlerinde LGS öğrencilerine seminer
30.05.2023 17:34
35
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, yaklaşan kritik sınavlar öncesinde öğrencilere yönelik motivasyon faaliyetlerini de sürdürüyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok bölgesinde hizmete koyduğu kurs merkezleriyle, eğitimde fırsat eşitliği yaratmanın yanı sıra, öğrencilerin motivasyonlarını artıracak birçok program da düzenlemeyi sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Kazanlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde LGS’ye hazırlanan öğrencilere, yaklaşan sınav öncesi önemli bilgiler verildi. Rehber Öğretmen Gamze Özdemir, sınava günler kala nasıl ders çalışılmalı, sınavdan önce beslenme düzeni, sınav anında soru çözümü yaparken yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Kazanlı Kurs Merkezi’nde haftanın 4 günü soru çözümü ve genel konu tekrarları yapan öğrenciler, seri deneme sınavları ve farklı yayınlara ait denemeler çözerek sınava hazırlanıyor. Kurs Merkezi öğretmenleri, yıl içinde ve sınava yakın zamanlarda konserler, piknikler, bilgi yarışmaları ve kentte görülmesi gereken yerlere çeşitli geziler düzenleyerek, öğrencilerin hem sosyalleşmesini hem de stres atmasını sağlıyor.

 

 “Eğitim öğretimin yanı sıra, sosyal aktivitelere de önem veriyoruz”

 

Kazanlı LGS Eğitim ve Öğretim Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni Gamze Özdemir, LGS öğrencilerine sınav öncesi son taktiklere dayalı önemli bilgiler verdiklerini anlatarak, “Sınava birkaç gün kala öğrencilerimizin çalışma tempolarını düşürmemeleri gerekmektedir. Yeni konu çalışmaktansa,genel konu tekrarlarına yer verebilirler. Deneme çözmeye devam edilmeli bu süreçte. Denemedeki eksiklerin üstünden hızlıca geçilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra, çıkmış sorular mutlaka çözülmeli ve bu soruların analizleri iyi bir şekilde yapılmalıdır. Süreç esnasında öğrencilerin, stres yaratacak konuşma ve ortamlardan uzak durmaları çok önemli. Ayrıca beslenme ve uyku konusunda da, kendilerine uygun bir rutin oluşturmaları faydalı olacaktır” dedi.

Öğrencilere, sınava dayalı bilgilendirmelerin yanı sıra, kendilerini rahat ve iyi hissetmeleri adına çeşitli sosyal aktivitelerde de bulunduklarını belirten Özdemir, “Mesela yakın tarihte planımız, çocuklarımızı hayvanat bahçesi ve Deniz Müzesi’ne götürmek olacak. Yine sınav öncesi kurs merkezimizde öğrencilerimize güzel bir eğlence de düzenleyeceğiz. Her şey çocuklarımız, her şey öğrencilerimiz için olacak” diye konuştu.

 

“Buranın çok verimli bir kurs merkezi olduğunu düşünüyorum”

 

Hatay’dan geldiğini ve Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerinde LGS’ye hazırlandığını belirten Diyar Güvercinci, “Sınavın son günleriyle alakalı bir etkinlikti ve benim için faydalı olduğunu düşünüyorum. Stres yapmamam gerektiğini öğrendim. Beslenme düzeninin son günler için önemli olduğunu ve sınav sürecinde yapmam gereken bazı aşamaları öğrendim. Ben buranın çok verimli bir kurs merkezi olduğunu düşünüyorum. Özellikle de rehber hocamın bana çok yardımcı olduğunu söylemek istiyorum. Bu kurs merkezine ben sonradan katıldım. Hatay’dan geldim ve bu kurs merkezinde bilgilerime yeni bilgiler kattım. Beni sınava tekrar motive eden, öğretmenlerim oldu” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.