DOLAR
32,3835
EURO
34,7992
ALTIN
2.442,51
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Merak Makinesi Projesi’nde eğitimler başladı

Merak Makinesi Projesi’nde eğitimler başladı
18.12.2022 13:30 | Son Güncellenme: 22.12.2022 22:31
137
A+
A-

Yenişehir Belediyesi, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliği ile gerçekleştirilecek olan Merak Makinesi Projesi’nde gönüllü araştırmacılara Yenişehir Belediyesi Akademide eğitim verildi.

 

Yenişehir Belediyesi, teknoloji çağına uygun eğitim projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim Kahramanları Derneği ile Merak Makinesi Projesi için iş birliği protokolü imzalayan Yenişehir Belediyesi proje kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Projede gönüllü araştırmacı olarak görev alacak kişilere iki gün süren eğitimler verildi. 20 gönüllü araştırmacının görev alacağı Merak Makinesi Projesi çerçevesinde öğrencilerin mühendislik ve bilime olan ilgilerinin arttırılması amaçlanıyor.

 

İlk yıl 200, ikinci yıl 400 öğrenci

 

Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Aslı Yıkıcı Yurtsever ve Bahçeşehir Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Defne Yabaş tarafından verilen eğitimlere Mersin Üniversitesinin fen, matematik, sınıf öğretmenliği ve psikoloji rehber öğretmenliği bölüm öğrencileri katıldı. Bu proje kapsamında öğretmen adayları öğrencilerle de sürekli iletişim halinde olmayı deneyimleyebilecek. Yenişehir Belediyesi Akademide yüz yüze düzenlenen ve iki gün süren eğitimlerin ardından gönüllü ekibi, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği okullarda öğrencilerle atölyeler yapacak ve böylece takım çalışması da gerçekleştirilmiş olacak. Merak Makinesi Projesi’ne Yenişehir’deki devlet okullarında okuyan öğrencilerden ilk yıl 200, ikinci yıl ise 400 öğrencinin katılması bekleniyor. Projede, çocuklar 5 hafta boyunca alacakları tasarım içerikli modüllerin sonunda gerçekleşecek çocuk-aile şenliğinde yapmış oldukları çalışmaları yetişkinlere sunacak, sorgulama ve problem çözme becerilerini de geliştirmiş olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.