DOLAR
32,3072
EURO
34,6552
ALTIN
2.409,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Mehmet Saydam, Mersin milletvekili aday adaylığını açıkladı

Mehmet Saydam, Mersin milletvekili aday adaylığını açıkladı
22.12.2022 18:45 | Son Güncellenme: 22.12.2022 22:25
218
A+
A-

3 yıldır yürüttüğü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkan Yardımcılığı görevinden dün istifa eden Mehmet Saydam, 2023 seçimleri için Mersin Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Adaylık konuşmasında Türkiye’deki ekonomik sorunlara dikkat çeken Saydam, “Tüm bu yoksunluklardan, çaresizlikten tek çıkış yolu CHP iktidarıdır” dedi.

 

Son yıllarda Türkiye’deki ekonomik sorunlara dikkat çeken Mehmet Saydam, tek çözümün CHP iktidarı olduğunu söyledi. Özellikle son 5 yılda binlerce insan işsiz kalarak açlığa terk edildiğini vurgulayan Saydam, “İşletmeler batmış, kepenkler inmiştir. Ekonominin çarkları artık dönmemektedir. Millet kirasını ödeyemez hale getirilmiştir. Yargıda yaşananlar, hacizler, icralar, yani çaresizlikten asgari ücretin altında çalışmaya mecbur bırakılan, çocuklarına daha iyi bir gelecek kuramama umutsuzluğu içinde olan çok büyük bir kesim mevcuttur. Emek sömürüsü büyümüştür. Kadına şiddet, çocuğa şiddet her geçen gün artmaktadır. Sağlık sistemi, eğitim sistemi çökmüş, yargı işlevsizleştirilmiş yani halk hükümet eliyle bizzat yaratılan kaderine terk edilmiştir. Halkımız yaşam mücadelesi vermektedir” dedi.

Haksızlıkların, hukuksuzlukların, iktidarın milleti yok sayan uygulamalarının kendilerini umutsuzluğa değil mücadeleye sevk ettiğini dile getiren Saydam, “İşte tüm bu yoksunluklardan, çaresizlikten tek çıkış yolu Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 31 Mart 2019’dan bu yana Milletimizin bu karanlıktan çıkması adına, demokrasi adına çok büyük işler yapmış, 31 Mart’ta halka teslim ettiği umudu büyüterek yol almıştır” ifadelerini kullandı.

 

“BİZE DÜŞEN GÖREV ÇOK ÇALIŞARAK İKTİDAR KAPISINI AÇMAKTIR”

 

Saydam, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, yerel yönetimlerdeki başarının genel seçimlere yansıyacağının bilinci ile başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Seçer’in ötekileştirmeden her kesime eşit hizmet götürdüğünün altını çizen Saydam, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe Belediye Başkanlarımızın yereldeki başarılı çalışmaları bizlere genel iktidarın kapılarını da aralayacaktır, bizlere düşen görev inançla, özveriyle, çok çalışarak iktidar kapısını açmaktır. Cumhuriyet Halk Partisinin her bir üyesine düşen görev, partimizin ve Genel Başkanımızın iktidar yolunda verdiği mücadeleyi yükseltmektir” diye konuştu.

 

“EĞER VEKALET ALIRSAM, SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM”

 

Önümüzdeki seçimlerin hayati derecede önem taşıdığının altını çizen Saydam, “Vicdanını yüreğinde taşıyan bir Yörük olarak, bir Mersinli olarak, tabandan gelen, örgütlülüğü bilen bir kardeşiniz olarak kurtuluşa giden yolda, milletim için, Mersin’im için, çocuklarımız, kadınlarımız için ülkemizin geleceği için her türlü riski almaya, her engeli aşmaya, sizin içinizden geçenleri dile dökmeye, sizlerin gözü kulağı olmaya ve sizin yüce takdirinizle 2023 Genel Seçimlerinde Mersin Milletvekili aday adaylığına talip olduğumu bildirmek isterim. Eğer Partimizin, örgütümüzün ve milletimizin takdiriyle Mersin halkını temsil noktasında vekalet alırsam bu ülkenin tekrar ayağa kalkması, halkımızın özgür, demokratik ve laik bir düzende refah içinde yaşaması için sonuna kadar yılmadan usanmadan mücadele vereceğimin sözünü vermek isterim” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.