DOLAR
32,5044
EURO
34,9180
ALTIN
2.431,84
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Köpek atık istasyonu sayısı artırıldı

Köpek atık istasyonu sayısı artırıldı
03.07.2022 13:05
280
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2019’da 8 noktaya kurduğu “Köpek Atığı İstasyonları”nın sayısını 16’ya çıkardı. Kültür Park’ta başlatılan çalışma bu yıl Atatürk Parkı’nda da uygulandı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’nin Kültür Park’ta kurduğu “Köpek Atığı İstasyonu” sayısı iki katına çıkarıldı. Söz konusu çalışma Atatürk Parkı’nda da uygulandı.

Köpek atıklarının çevreye verdiği zararı ve insanlara verdiği rahatsızlığı gidermek amacıyla 2019 yılında yeni bir çalışma başlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kültür Park’ın 8 farklı noktasına Köpek Atığı İstasyonu kurdu. 2022 yılında eskiyen istasyonları yenileyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kültür Park ve Atatürk Parkı’ndaki toplam 16 noktaya yeni Köpek Atığı İstasyonu kazandırdı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’nde görevli Rekreasyon Uzmanı Pınar Savrun, çalışmayla ilgili şu bilgileri paylaştı:

Köpek Atık İstasyonu’nun içerisinde evcil hayvanlar için poşetler mevcut. Biz bunları devamlı yeniliyoruz. İhtiyaç doğrultusunda vatandaşlarımız poşetleri kullanarak pisliği içerisine atabiliyor ve görevli personellerimiz bunları alıp temizliyor. Hem çevre için duyarlı bir çalışma hem ihtiyacı olan vatandaşlarımızın talebini karşılamış oluyoruz hem de doğabilecek rahatsızlıklara karşı bu önlem alıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.