DOLAR
32,3802
EURO
34,7722
ALTIN
2.440,28
BIST
9.999,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

İzmir’de Mersin rüzgarı

İzmir’de Mersin rüzgarı
12.12.2022 16:35
112
A+
A-

Türkiye genelinde düzenlenen ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak Mersin’in güzelliklerini tanıtan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda ‘Yenilikçi ve Teknolojik Mersin’ standı ile yoğun ilgi gördü.

 

Dinamik tasarımı ile 3 gün süren fuarda yoğun ilgi ile karşılanan Mersin standı, İzmir’de yaşayan Mersinlilerin memleket özlemini giderirken, Mersin’e hiç gelme fırsatı bulamamış katılımcıların da Mersin’i tanımasını sağladı. Fuara katılım sağlayan protokol üyeleri, belediye başkanları ve acenta yetkilileri tarafından ziyaret edilen Mersin standını, Japon Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro da ziyaret etti.

Mersin’in fotoğraf ve videolarla tanıtıldığı Görsel Deneyim Alanı, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ziyaretçilerin merak ettiği tarihi veya turistik bölgelerin görselini görebildiği alanda, Mersin’in en güzel noktaları katılımcıların beğenisine sunuldu.

Stantta yer alan Mersin’e ait cezerye ve narenciye kurusu gibi lezzetler de, katılımcılardan tam not aldı. Stant ayrıca zengin kitapçık ve tanıtım broşürü ile diğer stantlardan da ayrıldı.

 

 “KENTİMİZE DAHA FAZLA TURİST GETİRME ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Mersin’in her platformda tanıtılması için çabaladıklarını belirterek, “Kentimizin birçok özelliği var. Turizm açısından hak etmediği noktalarda olduğunun bilincindeyiz, farkındayız. Mersin’in inanç turizminden ekoturizme, deniz turizminden gastronomisine kadar bambaşka özelliklere sahip olduğunun farkındayız. Tüm bunlarla ilgili olarak, bu özelliklerini ortaya koyup ardından tanıtmak amacıyla İzmir Turizm Fuarı’ndayız. Burada turizm sektörünün profesyonelleriyle, Mersin’in bu bahsettiğim özelliklerini tanıtıcı çalışmalar yapıyoruz. Özellikle bu alanlarda oluşturmuş olduğumuz destinasyonlarımızı, artık alanın profesyonellerine tanıtıp, kentimize daha fazla turist getirme çabası içerisindeyiz” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.