DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

İş dünyası liman konusunda ısrarcı

İş dünyası liman konusunda ısrarcı
13.10.2022 18:07 | Son Güncellenme: 20.10.2022 21:08
441
A+
A-

Ana konteyner limanının Mersin dışında bir yere yapılmasını kabul etmeyen ve bu konudaki tepkilerini defalarca dile getiren kent dinamikleri tüm STK’lara ve yerel yönetimlere birlik olma çağrısında bulundu. Ana konteyner limanının Mersin’de yapılması için ısrarlı olacaklarını vurgulayan Mersinli iş insanları için bir sonraki durak Anlara olacak.

 

Türkiye’nin 10’uncu Kalkınma Planı’nda Mersin’e yapılacağı duyurulan, daha sonra 11’inci Kalkınma Planı’nda ismi Doğu Akdeniz olarak değiştirilen ana konteyner limanı için Adana’nın Yumurtalık ilçesinde ÇED toplantıları yapılmasına Mersin tepki göstermişti.  Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği (MEPİAD) Başkanı Özcan Demir ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe bir araya gelerek Ana Konteyner Limanı’nın Mersin’de yapılması için kamuoyunu ısrarcı ve sağduyulu olmaya çağırdı.

 

“MERSİN BU YATIRIMI HAKETTİ”

 

Ana Konteyner Limanı’nın Mersin’e yapılması için uğraş verdiklerini hatırlatan MESİAD Başkanı Hasan Engin, Mersin’in potansiyeli ve üretim hacmi ile bu yatırımı çoktan hakkettiğini söyledi. Engin, “Mersinimiz ise ihracat, tarim, sanayi, lojistik ve turizm başta olmak üzere birçok sektörde ülkemize değer katmaktadır. Son yıllarda artan dış ticaret ve üretim hacmi ile Mersinimiz önemli kentlerin başında gelmektedir. Devlet maliyesine vergi vermede Türkiye 5’incisi iken yatırım almada 25. Sırada olan kentimiz bu yatırımı hak etmiştir” dedi.

 

“ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

 

Türkiye’nin 10’uncu Kalkınma Planı’nda Ana Konteyner Limanı’nın Mersin’de yapılacağı duyurulmuş, 11’inci Kalkınma Planı’nda ise ismi Doğu Akdeniz Limanı olarak değiştirilmişti.  Durum üzerine TBMM’ de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Ana Konteyner Limanı’nın Mersin’den başka yere yapılmayacağı sözlerini hatırlatan Başkan Engin, “Konu ile ilgili Ulaştırma Altyapı Bakanımızdan açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BU KONUDA BİRBİRİMİZE KENETLENMELİYİZ”

Ana Konteyner Limanı’nın Mersin’e yapılmasını sağlamak için bir sonraki adımın Ankara olacağını vurgulayan Engin, tüm Mersinlileri, tüm STK’ ları, Mersin Milletvekillerini Ankara’ya Bakanlık ve TBMM’ ye konu üzerine buluşmaya davet etti. Mersin’in yeni konteyner limanı için en uygun kent olduğunu dile getiren Engin, “Hükümetimiz, tıpkı Filyos ve Çandarlı limanlarını yaptığı gibi Mersin Ana Konteyner Limanı’nın yapımına başlamalı ya da yatırımcıların yapmasına imkan sağlamalıdır” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.