DOLAR
32,3732
EURO
34,7780
ALTIN
2.439,60
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Hüseyin Nihal Atsız’ı, Atsız başkandan dinlediler

Hüseyin Nihal Atsız’ı, Atsız başkandan dinlediler
16.12.2021 13:03
536
A+
A-

Türk milliyetçilik akımının öncülerinden Hüseyin Nihal Atsız, vefatının 46. yılında Toroslar’da düzenlenen bir programla anıldı.

 Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Adını taşımaktan şeref duyuyorum” diye atıfta bulunduğu Atsız’ın hayatını, ideallerini ve siyasi görüşünü slayt eşliğinde Mersinlilere sundu.

Başkan Yılmaz, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanlığı’nca Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Hüseyin Nihal Atsız’ı Anma ve Şiir Dinletisi” programına konuşmacı olarak katıldı.

Sunum, gençler tarafından okunan Hüseyin Nihal Atsız’ın şiirlerinin yanı sıra Kazakistan ve Azerbaycan müzik topluluklarının Türk dünyasını anlatan klipleriyle renklendi.

Teşkilat başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve gençlerin katıldığı programın en genç misafirlerine Hüseyin Nihal Atsız’ın eserlerinden hediye eden Başkan Yılmaz, onlardan çok okumalarını ve değerlerinden asla vazgeçmemelerini istedi.

Başkan Yılmaz, “Hazırladığım bu sunumumla, Atsız’ı kronolojik ve kitabi bilgiyle anlatmak yerine hep beraber anlamaya çalışmak istedim. Atsız’ı anlamak Cumhuriyet tarihimizi anlamak demektir” dedi.

Yılmaz, “Atsız eserlerini, çocuklara, gençlere özellikle milli bilinci hatırlatmak ve öğretmek için yazmıştır. Herkesin, bu milletin bir ferdi olarak milli bilinç taşıması ve üzerine düşen görevi yapması ve zorluklardan, sıkıntılardan yılmaması gerektiğine inanıyor. Kendisi de doğduğu şartlar ve yıllarda üzerine düşen görevi ve elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Millet kavramı böyle bir şey” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, sunumunun ardından gençlere Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ın “İpek Yolu Kavşağının Ölümsüzlük Eserleri” adlı kitabını hediye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.