DOLAR
32,3844
EURO
34,7287
ALTIN
2.432,75
BIST
9.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Her kesimden oy alıyor

Her kesimden oy alıyor
07.12.2022 17:28
119
A+
A-

Bir araştırma şirketi Mersinlilere “Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den memnun musunuz?” diye sordu. “Memnunum” diyenlerin oranı yüzde 70’i buldu. Seçer’i sadece CHP’liler değil İyi Partililer, AK Partililer, MHP’liler ve HDP’liler de başarılı buluyor.  Son seçimlerde AKP’ye oy verenlerin yüzde 39’u, MHP’ye oy verenlerin yüzde 35’i Vahap Seçer’e oy verme eğiliminde olduğunu söylüyor. “Vahap Seçer’den neden memnunsunuz” sorusuna verilen yanıtlar arasında ise “halkın ihtiyaçlarını önemseme, vizyon sahibi olma, dürüst ve güvenilir olma, herkese eşit davranma” yanıtları öne çıkıyor.

 

Metropoll Araştırma Şirketi, Türkiye genelinde yaptığı araştırmalar çerçevesinde Mersin’de de vatandaşların yerel yönetimlerdeki memnuniyetini ve siyasi tercihlerini ölçmeyi amaçlayan bir araştırma yaptı.

Araştırma Metropoll Strateji Ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından Mersin’in 13 ilçesinde tabakalı örnekleme yöntemi ile 12- 22 Kasım 2022 tarihleri arasında toplam 3053 kişi ile yapıldı.

Araştırma sonuçlarına göre Mersinlilerin Büyükşehir Belediyesinden memnuniyeti yüzde 70,7 olurken  Başkan Seçer’i başarılı bulanların oranı yüzde 70,9 oldu.

Araştırmaya katılan vatandaşlara Vahap Seçer’den neden memnun oldukları sorulduğunda “halkın ihtiyaçlarını önemseme, güçlü bir liderlik yapma, vizyon sahibi olma, dürüst ve güvenilir olma, herkese eşit davranma” yanıtları öne çıktı.

Araştırma sonucunda, Mersinlilerin yüzde 72,8’nin Vahap Seçer’in Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapış tarzını onayladıkları da görüldü.

 

AKP SEÇMENİ NASI BAKIYOR

 

Araştırma sonuçlarına göre, 24 Haziran 2018 seçiminde AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 52,6’sı, MHP’ye oy verenlerin yüzde 45,9’u, İYİ Parti’ye oy verenlerin de yüzde 84,6’sı belediyeden genel olarak memnun olduğunu ifade etti.

İYİ Partililerin yüzde 84,6’sı, HDP’lilerin yüzde 77’si, MHP’lilerin yüzde 43,4’ü, AKP’lilerin yüzde 51,5’i Başkan Seçer’i başarılı bulduğunu ifade etti.

Sandığa gitmemiş ya da geçersiz oy kullandığını söyleyenlerin yüzde 54,7’si bir dahaki seçimde Vahap Seçer’e oy verme eğiliminde olduğunu söyledi.

AKP’lilerin yüzde 39’u, MHP’lilerin yüzde 35’i de Başkan Seçer’e oy verme eğiliminde olduğunu belirtti.

Ankete katılanlara “Bu Pazar bir yerel seçim olsa ve Başkan Seçer yeniden Belediye Başkanlığı için aday olsa oy verir misiniz?” sorusu da yöneltildi.

Buna göre Vahap Seçer’e oy vereceklerini ifade edenlerin oranı kararsızlar dağıtılmadan yüzde  63,4  olurken kararsızlar dağıtılınca yüzde 70,5 olduğu belirlendi.

Metropoll Araştırma Şirketinin araştırma notunda, “2019’da yüzde 45,1 oy alarak seçilen Vahap Seçer’in oylarını yüzde 70,5 e çıkararak Mersin’de tüm kesimlerce yüksek bir memnuniyete ulaştığı ve yüksek bir oy oranı alarak siyaseten büyük bir başarıya ulaştığı görülmektedir” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.