DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C

Hem esnaf hem vatandaş kazanıyor

Hem esnaf hem vatandaş kazanıyor
05.10.2022 16:00
227
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Kart uygulaması, ekonomik sıkıntıların sürdüğü şu günlerde hem vatandaşın hem de esnafın kazanmasını sağlıyor. Başkan Vahap Seçer’in 2019 yılında başlattığı Halk Kart uygulaması, dar gelirli vatandaşların mutfak masraflarına büyük ölçüde destek sağlıyor.

 

 

Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde sürdürülen Halk Kart uygulaması sayesinde, Mersin’de anlaşmalı 400’e yakın yerel marketten alışveriş yapılabiliyor. Vatandaşlar, her ay Halk Kart hesaplarına yüklenen bakiyelerle, tekel ve kozmetik ürünleri dışında ihtiyaç duydukları gıda ve diğer ürünleri mahallelerindeki marketlerden alıyorlar. Vatandaşa sağlanan nakdi destek esnafın kasasına giriyor ve zincir marketler karşısında rekabet etmekte zorlanan yerel esnafın kazanması sağlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, projenin başladığı 2019 yılından bu yana toplam 54 milyon 264 bin 270 TL hem vatandaşa, hem de esnafa destek sağlamış oldu. Halk Kart uygulamasından kişi bazında ise bugüne kadar 329 bin 450 kişi faydalandı.

 

“HALK KART SAYESİNDE MERSİN ESNAFI KAZANIYOR”

 

Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde bulunan Bilginler Gıda da, Halk Kart uygulamasının geçerli olduğu noktalardan biri. Sahibi Tamer Bilgin, Halk Kart uygulamasını değerlendirerek, “Çok güzel bir uygulama. Vahap Bey’e teşekkür ediyoruz. Halk Kart sayesinde Mersin esnafı kazanıyor. Bu uygulama yerel marketleri çok güzel kolluyor. Bu zincir marketler bizi çok etkiliyordu. Fakat bu sayede biraz daha rahatladık” dedi.

Güneş Mahallesi’nde bakkalı bulunan esnaf Yılmaz Taylan ise, “Bize faydası var. Vatandaşlar büyük marketlere gitmiyorlar, bizim gibi küçük esnafa gelip, alışverişlerini yapıyorlar” diye konuştu.

 

 “MERSİN GENELİNDE 400’E YAKIN YEREL ESNAFLA ANLAŞMAMIZ VAR”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar, Halk Kart uygulamasının başvuru detaylarını anlattı. Dar gelirli vatandaşların faydalandığı Halk Kart uygulaması sayesinde, yerel esnafın da kazandığına değinen Yaşar, “Mersin genelinde 400’e yakın yerel esnafla anlaşmamız var. Halk Kart hizmetimizde bir taraftan dar gelirli vatandaşlarımıza katkı sunarken, bir taraftan da yerel esnafımızı desteklemek istedik. Vatandaşlarımız bu yerel marketlerden, bakkallardan alışverişlerini aylık olarak yapabiliyorlar” dedi.

 

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

 

Halk Kart’a başvurmak isteyen vatandaşlar, 13 ilçede bulunan Halk Kart başvuru noktalarına gelip, istenen evrakları veriyor. Sosyal hizmet uzmanlarının incelemeleri sonucu, sosyal yardım yönetmeliği kriterlerine uyan ve dar gelirli olduğu tespit edilen tüm vatandaşlar, uygulamadan yararlanabiliyor. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.