DOLAR
32,4118
EURO
34,8308
ALTIN
2.431,96
BIST
9.987,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Göçmen kuşlar uğurlandı

Göçmen kuşlar uğurlandı
16.09.2022 13:52
293
A+
A-

Mersin Kent Konseyi, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Doğa Derneği iş birliği ile Melemez köyünde göçmen kuşları uğurlama etkinliği düzenlendi. Etkinlikle Mersin’in kuş göç yolları üzerindeki konumuna ve kuşların korunması için yapılan çalışmalara dikkat çekildi.

 

Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, etkinlikle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Anadolu’muzun binlerce yıldır tanığı olduğu kuşların göç mucizesinin bu yılki sonbahar göçü dönemini Doğa Derneği, Mersin Kent Konseyi, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ile birlikte uğurlama etkinliği düzenleyerek Melemez köyünde gerçekleştirdik.

Mersin ilimiz coğrafi konumu sebebi ile Avrupa ve Afrika arasında kuşlar için önemli göç yollarından birisidir.

Özellikle süzülerek göç eden leylek, küçük akbaba, kartal, şahin, atmaca, gibi kuş türleri göç yolculuğu sırasında dinlenme ve beslenme yerlerine ihtiyaç duymaktadır.

Bu uzun göç yolculuğunda Mersin il sınırlarımız içerisinde dinlenmeleri ve beslenmeleri için uygun yer bulunmaktadır.

Bu önemli göç yolu ve dinlenme alanları Doğa Derneği tarafından tespit edilip göç yollu üzerindeki orta gerilim hatları Mersin Toros Elektrik dağıtım şirketi ile iş birliği içerisinde yüzden fazla elektrik direkleri izole edilmiştir. Koruma ve araştırma çalışmaları devam etmektedir.

​Bu sebeplerden dolayı Avrupa ve Anadolu’dan göçten gelen ve Afrika’ya giden uzun kanatlı göçmen kuşlar için bir “Uğurlama Etkinliği” düzenleyerek Mersin Kent Konseyi, Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Doğa Derneği iş birliği ile ilkini gerçekleştirdik.

Nihayetinde; çevre ve doğa merkezli anlayış ile Kentimizde bir ilk olarak gerçekleştirilen bu etkinlik ile süzülerek göç eden Kuş göçü sayımlarının yapılması ve korunmasına yönelik farkındalık oluşturulması açısından oldukça önemli bir farkındalık geliştirme etkinliği olduğunu düşünüyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.