DOLAR
32,3815
EURO
34,7186
ALTIN
2.403,29
BIST
10.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
25°C
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Gençler sordu, başkan yanıtladı

Gençler sordu, başkan yanıtladı
05.09.2022 16:31
343
A+
A-

Tarsus Belediyesi, Eylül ayı kadın, gençlik ve çocuk meclisini gerçekleştirdi.  Mecliste söz alan kadınlar, çocuklar ve gençler taleplerini, sorularını ve projelerini Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a aktardı.

 

 

Tarsus Belediyesi bölgede bir ilki gerçekleştirerek kadın, gençlik ve çocuk meclislerini hayata geçirdi.

Bu kapsamda, Eylül ayı kadın, gençlik ve çocuk meclisleri gerçekleştirildi.  Toplantıda Başkan Bozdoğan, tüm katılımcılara tek tek söz hakkı vererek taleplerini faaliyetlerini ve projelerini dinledi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kadınların özgür, demokratik ve doğrudan katılımının arttırılmasının altınız çizerek, “Kadın Meclisinde yürütülecek çalışmalarla, kadınların yaşamlarına dokunacak, onların gücünü harekete geçireceğiz. Kadınların ekonomik, siyasal ve sosyal yaşamın her alanında daha fazla söz sahibi olmalarını sağlamak öncelikli gayemizdir. Meclisimizde kadınların fikirleri ve yürüteceği çalışmalarla çok kıymetli sonuçlara ulaşacağız. Katılım sağlayan tüm kadınlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“ŞEHİR VE GENÇLİĞİ BİR BÜTÜN HALİNDE DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Gençlik Meclisi toplantısında “Tarsus gençliğine ve dinamizmine güveniyoruz” diye söze başlayan Başkan Bozdoğan, “Gençlik hayata farklı pencerelerden bakıyor bunları görmek gerekiyor. Gençler bizim geleceğimiz ve gelecekte bu ülkeyi hatta dünyayı onlar şekillendireceklerdir. Bizim de gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için çalışmalıyız, faaliyetlerde bulunmalıyız. Genç fikirlerin dile getirilmesi, yerel demokrasinin işleyişi, sorunlar karşısında çözüm üretme ve bunu da yaparken toplumun her kesiminin katılımını sağlayabilmesi Gençlik Meclisimizin temel prensibini oluşturuyor. Tarsus’ta kent kimliği ve kent vizyonu oluşturma yolunda, şehir ve gençliği bir bütün halinde düşünerek şehre ve gençliğe, sürekliliği olan, kalıcı ve yararlı etkinlikler, projeler üretmek temel hedefimizdir” diye konuştu.

 

‘’KENTİ İÇİN HAYALİ OLAN ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ’’

 

Başkan Bozdoğan çocuk meclisine çok ayrı kıymet verdiğini dile getirerek, “Gelecek planlamalarımızda çocuklarımızın kentimiz ile ilgili planlamalarda aktif rol almalarını sağlayarak, kenti için hayali ve gelecek hedefi olan çocuklarımızla aydınlık geleceğimize hep birlikte yürüyeceğiz. Sizler bu şehrin ve bu ülkenin geleceğisiniz. Taleplerinizi öğrenmek, sizleri dinlemek ve sizlerin sözünün bize ulaşması çok önemli. Çocuklarımız ne diyor, ne istiyor, ihtiyaçları nedir, neyi hayal ediyorlar? Çocuk Meclisimiz vasıtasıyla bunları almayı arzuluyoruz. Onun için Çocuk Meclisimizi çok önemsiyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.