DOLAR
32,3872
EURO
34,7671
ALTIN
2.396,70
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
23°C
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
23°C

Gençler bu merkezde sosyalleşecek

Gençler bu merkezde sosyalleşecek
29.05.2023 18:04
56
A+
A-

Akdeniz Belediyesi tarafından Özgürlük Mahallesi’nde bulunan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edilen alana kazandırılacak “Modern Gençlik Merkezi” inşaatının çalışmaları hızla devam ediyor.

 

 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, beraberinde Hazine Maliye Bakanı ve Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, belediye teknik personeli ve yüklenici firma yetkilileri ile birlikte, Özgürlük Mahallesi Tırmıl Tepesi bölgesine kazandırılacak olan modern ‘Gençlik ve Spor Merkezi’ projesinin devam eden inşa çalışmalarını yerinde inceleyip yetkililerden bilgi aldı.

 

PROJEDE SPOR TESİSLERİ, ÇOK AMAÇLI SALONLAR, KÜLTÜR MERKEZİ, KAFETERYALAR YER ALACAK

 

Projeye ilişkin bilgi veren Hazine Maliye Bakanı ve Mersin Milletvekili Nureddin Nebati; “Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Gültak, bu geniş alanı Gençlik ve Spor Bakanlığımıza tahsis etti. Biz de Sayın Bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde hızlı bir şekilde işlemlerin yapılmasını istirham ettik. Yaklaşık 29 milyon TL’ye mal olacak olan gençlik merkezimiz 4 bin 838 metrekare kapalı alan üzerinde inşa edilecek. Tesisimizde 3 adet spor salonu ile çok amaçlı salonlar, kafeteryalar, kapalı otopark ve sığınak yer alacak. Sadece spor yapmak değil, aynı zamanda kültürel faaliyetler de yapılabilecek güzel bir merkez haline gelecek. Projenin çok hızlı şekilde 31 Ekim itibariyle inşallah tamamlanması amaçlanıyor. Gençlerimiz, önümüzdeki sonbahardan itibaren bu imkânları seferber eden hükümetimizin ve belediyemizin ortak gayretleri ile bu alanı kullanmaya başlamış olacaklar. Gençlerimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bu tür projelerimiz diğer belediyelere örnek teşkil eder” diye konuştu.

 

 “MERSİN’İN EN GÜZEL GENÇLİK VE SPOR MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK”

 

Mersin ve Akdenizlilere verdikleri bir sözü daha yerine getirdiklerinin altını çizen Başkan Gültak ise; “Geçmişte maalesef terör olayları ile anılan bu bölgede artık toplamda 4 bin metrekare alanda modern bir tesis gençlerimizin hizmetinde olacak. Şehrimizin ortasındaki güzel bir alanı Gençlik ve Spor Bakanlığımıza tahsis ettik. Mersin’in en güzel gençlik ve spor merkezlerinden bir tanesi, büyük bir kompleks olacak. Kadınların ve gençlerin kullanacağı güzel bir merkeze, güzel bir alana dönüştürüyoruz. Akdeniz’in o makûs talihini alıp, apaydınlık bir talihe doğru götürüyoruz. Spor kompleksimiz tüm Mersin ve Akdeniz’e hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.