DOLAR
32,3786
EURO
34,7155
ALTIN
2.428,38
BIST
9.988,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Erdemli SMA hastası bebek için seferber oldu

Erdemli SMA hastası bebek için seferber oldu
30.10.2022 18:53
234
A+
A-

SMA hastası Mehmet Ali bebek için 150 bin nüfuslu Erdemli ilçesi harekete geçti. Erdemli Belediyesi’nin başlattığı destek kampanyasına yediden yetmişe binlerce kişi seferber oldu.

 

Türkiye’deki SMA hastası bebeklerden bir tanesi de Mersinli Mehmet Ali bebek. Tip-1 SMA hastası olan Mehmet Ali bebeğinin tedavilerinin karşılanabilmesi için Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında sosyal medya duyuruları, kentin dört bir tarafındaki dijital panolara verildi ve kent merkezinde pilav günü etkinliği ile yardım kampanyası devam ettirildi.

Tedavi için yeterli kaynağın ailenin elde edebilmesi için gayretlerinin süreceğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “SMA hastaları için çok ciddi bir bedel bunların tedavilerinin sağlanması, biz Erdemli Belediyesi olarak Erdemli ailesi olarak bebeğimizin tedavisini en güzel şekilde yaptırmak adına, bir yardım kampanyası düzenledik. Elbette bugün burada toplanan yardımlar belki bebeğimizin tedavi giderlerinin tamamını karşılamayacak ama biz tabi bu işin peşini bırakmayacağız. Ulusal bazda da biz kampanyamızı sürdürüp, evladımızın sağlığına kavuşması adına elimizden ne geliyorsa inşallah bunu yapıp evladımızı sağ salim bir şekilde, sağlıklı bir şekilde ailesine ve topluma kazandıracağız inşallah” diye konuştu.

 

“GEREKEN PARANIN YÜZDE 3’Ü TOPLANDI”

 

Kampanyaya destek veren Erdemli Belediyesi’ne çok teşekkür ettiğini ifade eden Mehmet Ali Bebeğin annesi Sümeyye Gölgeli, “Mehmet Ali 2,5 aylık şu anda. Kampanyamız yüzde 3 oldu çok şükür. Belediye Başkanımızın da böyle bir programı olduğu için de çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz kendisine. İnşallah Mehmet Alimizi bir anca önce ilacına kavuşturup onun da Erdemli çocuğu olduğunu göstermek istiyoruz. İnşallah Mehmet Alimiz bir an önce iyileşir” diye konuştu.

Kampanyaya Erdemli Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ziraat Odası,  Esnaf Odası, Erdemli Belediyespor, Limonspor, Erdemlispor, Yörükspor, siyasi partiler, dernekler ve vatandaşlar destek verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.