DOLAR
32,3625
EURO
34,6893
ALTIN
2.395,81
BIST
10.163,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Dosthane’nin kapıları hasta ve yakınları için her daim açık

Dosthane’nin kapıları hasta ve yakınları için her daim açık
18.05.2023 11:30
49
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, hasta ve yakınları için “Dosthane” adıyla hayata geçirdiği ücretsiz “Refakatçi Evi” projesi, Ocak 2021 tarihinden bu yana misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Hizmet verdiği süre boyunca toplam 874 hasta ve 1050 hasta yakınını ağırlayan Refakatçi Evi, misafirlerine sıcak bir aile ortamı sunuyor.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin beğenilen sosyal belediyecilik hizmetlerinden biri olan ve “Dosthane” adıyla hayata geçirdiği ücretsiz “Refakatçi Evi”, kapısını hasta ve hasta yakınlarına açmayı sürdürüyor. Uzak ilçelerden ve kırsal mahallelerden, merkezdeki hastanelere gelen yurttaşların kalacak yer sorununa çözüm olan proje sayesinde, hasta ve hasta yakını yurttaşların bu ihtiyacı sorun olmaktan çıktı. Refakatçi Evi, açıldığı Ocak 2021’den bu yana 874 hasta ve 1050 hasta yakını olmak üzere, toplam 1.924 vatandaşa hizmet verdi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde yürütülen “Refakatçi Evi” projesi ile kamu ve üniversite hastanelerinde tedavi gören hastaların ve yakınlarının konaklama sorunu çözülürken, hastanelere uzak ilçelerde ve kırsal mahallelerde yaşayan hasta ve hasta yakınlarının, yaşadıkları zor süreçte her bakımdan yardımına koşuluyor. Onkoloji tedavisi gören hasta ve yakınlarının 45 gün, diğer hastalıklar sebebiyle tedavi görenlerin ve refakatçilerinin ise en fazla 30 gün süreyle ücretsiz konaklama yapabildiği Dosthane’de,  konaklama süresi boyunca sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin yanı sıra, hastaların hastaneye ulaşımları da Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği servisler ile yapılıyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.