DOLAR
32,3538
EURO
34,7342
ALTIN
2.407,14
BIST
10.146,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Depremin izini resimle siliyorlar

Depremin izini resimle siliyorlar
05.03.2023 15:25 | Son Güncellenme: 09.03.2023 23:18
140
A+
A-

Erdemli ‘de, ‘Umudun Rengi Mavi’ projesi kapsamında depremden dolayı kente gelen çocuklar için boyama etkinlikleri düzenliyor.

 

Kimi Kahramanmaraş, kimi Hatay, kimi Gaziantep kimi ise Diyarbakır’dan Erdemli ‘ye geldi. On ili etkileyen depremin ardından kente gelen binlerce vatandaşımızı hayatın her anında yalnız bırakmamak için çalışmalar yürütülüyor.

Bu çalışmaların en önemlisi ise çocuklar için yapılıyor. Mersin Erdemli Belediyesi tarafından yürütülen, ‘Umudun Rengi Mavi’ projesi kapsamında boyama etkinlikleri deniz kenarında yapılıyor.

Erdemli Belediyesi bünyesinde çalışan alanında uzman ressamlar, Aile Danışma Merkezi psikolog ve sosyologların yanı sıra 475 gönüllü genç ise projeye destek veriyor.

Erdemli Belediyesi Topraksu etkinlik alanında fırçayı tuvalle buluşturan çocukların çoğunluğun teması ise maviydi.

Yeşil çimenlerin üzerinde kimi rengârenk boyaları tuvallerle buluşturdu, kimi ise ellerini boyaya daldırıp gönüllerince boyama yaptı. Animatörler ve palyaçolar ise yüz boyama etkinlikleri ile çocukları yalnız bırakmadı.

Proje kapsamında çocukların depremden en az etkilenmelerini amaçladıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Çocuklarımızın hayallerini yansıtmaları adına, depremden etkilenen çocuklarımıza burada resim etkinliği düzenliyoruz. Çocuklarımızın umutları deniz gibi masmavi, gökyüzü masmavi olması adına ve onlara o sıkıntıyı unutturmak adına psikologlarımız ve sosyologlarımız eşliğinde onların hayatlarını en güzel şekilde idame ettirmelerini sağlamaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.