DOLAR
32,3286
EURO
34,8454
ALTIN
2.391,08
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
23°C
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Çiçek gibi pazar

Çiçek gibi pazar
26.03.2023 18:04 | Son Güncellenme: 29.03.2023 19:09
160
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, farklı alanlarda üretim yapan kadın üreticilere desteğini sürdürüyor. Evde üretim yapan tüm kadınları açtığı stantlarla bir araya getiren ve ekonomik gelir elde etmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bu kez de çiçek üretimi yapan kadınları Palm City AVM’de bir araya getirdi.

 

‘Seversin Çiçek Kokar Mersin’ sloganıyla çiçek üretimi yapan 13 kadın için stant açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın üreticilere satış için önemli bir pazar imkanı sunuyor.

Birebir iletişimle satışın yanı sıra sosyalleşme imkanı da bulan kadınlar Çiçek Pazarı’nda 26 Mart’a kadar ürünlerini tanıtacak. Kadın üreticilerin etkinlikleri yıl içerisinde belirli aralıklarla devam edecek.

 

“KADINLARIN AİLE EKONOMİSİNE ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

 

7 yıldır evinin balkonunda skulent ve kaktüs yetiştiriciliği yapan Özlem Beker, Üretici Kadın Stantları’nda ilk kez yer alıyor. Oldukça heyecnalı olduğunu söyleyen Beker, “İnsanlarla birebir iletişim kurmak çok güzel. Daha önce internetten satış yapıyorum. Burada bir arada şu anda çok büyük mutluluğun içerisindeyim” dedi.

 

“SATIŞ YAPABİLECEK PAZAR BULAMIYORDUK”

 

Türkan Feyza Görgün ise makrome ve ahşap ürünler üretiyor.

Mersin Büyükşehir’in kadınlar üreticilere yaptığı etkinlikler için, “Güzel geçiyor, keyifli geçiyor. Etkinlikler bizim için büyük bir aktivite oluyor” diyen Görgün, “Bence çok güzel bir iş yapıyorlar. Desteklerini de hiç esirgemiyorlar. Bizim için gerçekten büyük bir kapı açıldı” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.