DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

“Bunun adı fırsatçılık”

“Bunun adı fırsatçılık”
15.02.2023 18:30 | Son Güncellenme: 09.03.2023 22:47
113
A+
A-

CHP’li başkan, deprem göçü başlayınca kiraları artıran ev sahiplerine tepki gösterdi

 

 

 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem göçünü fırsat bilen ev sahiplerinin ev kiralarını artırmalarına tepki gösterdi. Depremzedelere kiralanacak konutların makul fiyatlarla kiralanması çağrısında bulunan Seçer, “Millet olma bilinci zor günlerde ortaya çıkar” dedi. Seçer, deprem bölgelerinden Mersin’e gönderilen Suriyeli sığınmacıların da Orta Anadolu illerine yönlendirilmesini de önerdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk TV yayınına katılarak Mersin’e yönelen deprem göçü, ev kiraları ve Suriyeli sığınmacılar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Maalesef Mersin’de kira artışları var” diyen Başkan Seçer, bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığının yasal düzenlemeler yapması gerektiğini ancak bu yönde bir adım atılmadığını söyledi.

Konuyu Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle de görüştüklerini, onların da bir yol aradığını ifade eden Seçer, “Bu konuda insanların vicdanına seslenmek lazım. İnsafına seslenmek lazım. Bu da bir fırsatçılıktır. Deprem yaşanmış, Türkiye’de bir felaket var. On ilde milyonlarca insan mağdur olmuş. Bu kış günü açıkta kalmış. Sizin konut sahibi, mülk sahibi olarak insaflı olmanız, vicdanlı olmanız lazım. Bırakın fiyat artışını sizin fiyatlarda indirim yapmanız lazım. Deprem bölgesinden gelen ailelere pozitif ayırımcılık yapmanız lazım” dedi.

Mersin’in bu tip şeylerle anılmasına belediye başkanı olarak üzüldüğünü kaydeden Seçer, “Konut sahiplerine sesleniyorum. Depremzedelerin yardımcısı olun. Onları bağrınıza basın lütfen. Onlara konutlarınızı makul fiyatlara verin hatta indirimli verin.  Millet olma bilinci zor günlerde ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem bölgesindeki Suriyeli sığınmacıların Mersin’de yönlendirilmesiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Sığınmacıların Mersin’e gelişinin sürdüğünü ifade eden Seçer, sığınmacıların Orta Anadolu illerine yönlendirilmesini önerdiklerini söyledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.