DOLAR
32,2326
EURO
34,7578
ALTIN
2.388,28
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
21°C
Mersin
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

“Bu zihniyet geride bırakılmalı”

“Bu zihniyet geride bırakılmalı”
17.01.2023 11:18
109
A+
A-

AK Parti Mersin Milletvekili Av. Zeynep Gül Yılmaz, ‘Başörtüsüne Anayasal Güvence ve Ailenin Korunması’na yönelik Anayasa değişikliği teklifine ilişkin, “Türkiye’ye hiç bir şekilde yakışmayan ve Ortaçağ karanlığını andıran bu zihniyetin, yaşanan acıların tekrara mahal vermeyecek şekilde geride bırakılması gerekmektedir” dedi.

 

 

Yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsüne yasal güvence’ye dair kanun teklifi sunacaklarını açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gelin çözümü Anayasa düzeyinde sağlayalım” sözleriyle sürecin başladığını söyledi.

Anayasa değişikliği teklifinin 336 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulduğunu anımsatan Yılmaz, “Önümüzdeki günlerde TBMM Anayasa Komisyonu’na gelecek olan bu değişiklik teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda 400 ve üzeri bir oyla kabul edildiği zaman halk oylamasına gidilmeyecek. Referandum için ise en az 360 milletvekilinin oyu gerekiyor. Kadınlarımızın yeniden aynı sıkıntıları yaşamaması, eğitim ve diğer haklarından mahrum bırakılmamaları yani olası keyfi uygulamaların tekrar etmemesi için bu Anayasal güvencenin gerekli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, beklentilerinin referanduma gerek kalmadan bütün partilerin oyuyla kabul edilmesi olduğunu belirtti. Bu sorunun, Anayasa değişikliğiyle Türkiye’nin gündeminden çıkartılması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti:

“CHP lideri Kılıçdaroğlu, sözlerinde samimiyse, grubunun da Anayasa değişikliği teklifimize hayır dememesi gerekiyor. Ancak bu konuda daha önce partimiz tarafından yapılan görüşme teklifini reddettiklerine göre bunun da tıpkı diğerleri gibi Kılıçdaroğlu’nun siyasi bir şovu olduğu anlaşılıyor. Başka hiçbir konuda ortak karara varamayan muhalefet, bu konuda tam mutabakatı sağlamış görünüyor. Eğer bu teklif TBMM Genel Kurulunda 400’ün altında ve 360’ın üstünde bir oy alırsa Sayın Cumhurbaşkanımız referanduma gidileceğini ve bundan geri dönüş olmadığını açıklamıştı. Beklentimiz referanduma gerek kalmadan, bütün partilerin oyuyla kabul edilmesidir. Çünkü Türkiye’ye hiçbir şekilde yakışmayan ve Ortaçağ karanlığını andıran bu zihniyetin, yaşanan acıların tekrara mahal vermeyecek şekilde geride bırakılması gerekmektedir.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.