DOLAR
32,5237
EURO
34,8437
ALTIN
2.438,67
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Bu parkta tarım ürünleri üretilecek

Bu parkta tarım ürünleri üretilecek
21.11.2022 17:50
138
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi 68’liler Ormanı karşısındaki alanda yapımına başladığı Hobi Parkı projesinde sona gelindi. Çalışmaların büyük kısmının tamamlandığı projenin, 1 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile şehrin merkezine 16 bin metrekarelik yeşil alan kazandırmış olacak.

 

Şehrin gürültüsünden uzaklaşıp toprakla bütünleşmek isteyen vatandaşlar için bir nefes alanı olacak Hobi Parkı’nda; 198 adet 6 metrelik hobi kulübesi ve her kulübenin önünde 45 metrekarelik hobi bahçeleri yapıldı. Vatandaşların doğayla iç içe olacağı ve toprakla buluşacağı alanda ayrıca, 7/24 güvenlikli bir sistem oluşturuldu.

 

GÜNERİ: “ŞEHRİN İÇERİSİNDE, RAHATLATICI BİR ORTAM HAZIRLADIK”

 

Hobi Parkı’nın 16 bin metrekare alan üzerine kurulmuş 198 adet hobi kulübesi ve 1 adet sosyal tesisiyle şehrin içerisinde bir vaha olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı’nda Peyzaj Yüksek Mimarı olarak görev yapan Cem Güneri, “Bu alanlarda vatandaşlarımız tarım ürünleri üretecekler. Bazı hobilerini gerçekleştirecekler. Yaklaşık 45 metrekarelik bahçelerinde hafta sonları veya hafta içi hobilerini gerçekleştirerek, şehrin içerisinde rahatlayacakları bir ortam sağlamaya çalıştık. Bu alan, etrafı tamamen çevrili 24 saat güvenlikli bir alan olacak. Bu alanda vatandaşlarımıza birçok imkan sunduk. Hobi kulübeleri yer alıyor. 6 metrekarelik bu hobi kulübelerinin önünde verandaları var. Bu hobi kulübelerinde malzemelerini, tohumlarını, alet ve ekipmanlarını tutabilecekler, bahçe kıyafetlerini bulundurabilecekler. Verandalarında oturup dinlenebilecekler, çaylarını içebilecekler” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.