DOLAR
32,5217
EURO
34,7908
ALTIN
2.440,14
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

“Birlikte yürümenin tam zamanıdır”

“Birlikte yürümenin tam zamanıdır”
20.02.2022 18:03
617
A+
A-

Partisinin Mersin il kongresine katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın kendilerini seçimde yenemediği için Kobani ve HDP kapatma davasıyla yok etmeye çalıştığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, Parti Eş Genel Başkanları Pervin Buldan’ın katlımı ile “Şimdi HDP zamanı” sloganıyla 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Mersin’de bulunan bir düğün salonundan gerçekleşen kongrede, “Hakikat Aşktır Aşk Özgür Yaşamdır”, “Tecritte Son Hasta Tutsaklara Özgürlük”, “HDP halktır halk burada” sloganları atıldı. Eski eşbaşkanlar Gülbahar Şofer ve Mehmet Alış’ın yeniden aday olmadığı kongrede HDP Mersin İl Eşbaşkalığına Bedriye Kuş ile Hoşyar Sarıyıldız seçildi.

Kongreye, HDP Mersin milletvekilleri Fatma Kurtalan, Rıdvan Turan, HDP Adana Milletvekili Kemal Pekgöz, HDP’nin önceki dönem vekili Behçet Yıldırım, Barış Anneleri’nin yanı sıra CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve DEVA Partisi il ve Akdeniz İilçe yönetimi temsilcileri ile dernek temsilcileri ve HDP’li yurttaşlar katıldı.

 “HDP ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDECEK”

HDP’nin, HDP’ye dair yanlış hesap yapanları şaşırtmaya devam edeceğini vurgulayan Buldan “Onların yanlış hesapları tutmadı tutmayacak. Biz birlerin bin olacağını, yüzbinlerin milyonlar olacağını onlara gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Tüm hesapları şaştı, şaşmaya da devam edecek. HDP onları şaşırtmaya devam edecek. Buradan onlara sesleniyoruz: bizi izlemeye devam edin. Çünkü biz gücümüzü; mazlum halkımızdan ezilenlerden kadınlardan ve gençlerden, aynı zamanda işçilerden emekçilerden mücadele eden direnen halkımızdan alıyoruz” dedi.

KOBANİ DAVASI VE HDP KAPATMA DAVASI

HDP’ye açılan davaların sebebinin seçimlerde HDP’nin yenilmez olmasıyla alakalı olduğunu ifade eden Buldan, “Sandıkta bizi yenemediklerini gördüler ve anladılar. Bu sebeplerden dolayı iki tane kumpas davası açtılar. Bir tanesi Kobanî Kumpas Davası, diğeri de HDP kapatma davası. Hani Türkiye’de kapatmalar yasaklanmıştı ya, ama yasak deyince HDP’yi bunun dışında tutan bir anlayışla karşı karşıyayız. AKP ekonomi kitabını yazarken MHP yazacak başka bir şey bulamadığı için, sadece HDP ile uğraştığı için HDP’nin kitabını yazmaya başladılar. Hem siyasi kumpas davalarını karşımıza koymuşlar hem de HDP’nin kapatılması için ortak bir tavır almışlar. Bu her iki davanın savcısı da AKP ve MHP’dir. Halkımız bunu çok iyi bilmelidir. Varsa cesaretiniz karşımıza kumpas davalarla değil siyaseten çıkın” şeklinde ifadeler kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.