DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

“Benim bindiğim tren belli, Cumhuriyet treni”

“Benim bindiğim tren belli, Cumhuriyet treni”
04.01.2023 10:56 | Son Güncellenme: 04.01.2023 23:14
138
A+
A-

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Akdeniz Belediyesi ile ortak hizmet teklifinin ardından hakkında çıkan haberleri sert sözlerle eleştirdi.

 

Hakkında ‘Bozdoğan, AKP’ye mi geçiyor?”, “Doktor o trene binecek mi?” şeklinde çıkan haberlere Tarsus Belediye Meclisi’nde yanıt veren Bozdoğan, “Benim bindiğim tren belli, Cumhuriyet treni. O haberi yapanların hangi trene bindiklerini çok iyi biliyorum. O FETÖ’nün artığı trenleri ile ben onlara mutlaka öğretirim ve gösteririm de ama yazıktır” diye konuştu.

 

Geçtiğimiz günlerde Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Akdeniz Belediyesi Meclis toplantısına katılmıştı.  Sınırları Tarsus’ta kalan Kulak Mahallesi’nin sahil olarak düzenlenmesi için Akdeniz Belediyesi Tarafından Tarsus Belediyesi’ne tahsis edilmesi veya ortak hizmet yapılması teklifi meclise sunulmuştu. Toplantı sonrasında basında değişik dedikoduların ortaya çıktığını söyleyen Bozdoğan, tek amacının Tarsus’un haklarını almak olduğunu söyledi.

Tarsus Belediyesi’nin mülki sınırları içerisindeki Kulak Mahallesi’nde yer alan parsellerle ilgili konuşan Bozdoğan, “İmar planı doğrultusunda terk edilen taşınmazların terk amacı doğrultusunda gerekli düzenlemeler yapılarak kamunun hizmetine sunulması için belediyemiz tarafından çalışmaları direkt olarak başlattık. Ayrıca bu taşınmazların yanında yer alan ve kamunun ortak kullanımında olan sahil şeridinde temizlik ve çevre düzenlemesi yapılması, denize ulaşılabilmesi ve halkın denize girebilmesi için başlatılan tüm çalışmalar da devam ediyor. Bunu da basın yoluyla zaten paylaşıyoruz. Bu yerlere sabit olmayan duş, şezlong, gölgelik, soyunma ve giyinme kabini gibi alanlar yapılması ve kamunun hizmetine sunulması için bu taşınmazların belediyemize tahsis edilmesi veya ortak hizmet projesi yapılması için Akdeniz Belediyesi ile bir bağlantıya girdik” dedi.

 

“HABERLERİ YAPANLARIN HANGİ TRENE BİNDİKLERİNİ BİLİYORUM”

 

Tarsus halkını siyasetin üzerinde tuttuğunu vurgulayan Bozdoğan, “Buradaki konu şu, Milli Emlak’a gittiğimde 1991 yılında burası için bir planlama yapılmış, bu 26 dönümlük yer için. Huzurkent Belediyesi tarafından yapılıyor bu planlama, 2012 yılında da Pergel yasasından Tarsus’un sınırları içerisinde kalan bu yer Akdeniz Belediyesi’ne veriliyor. Burası Tarsus halkının yeri, kim uğraşacak bunu almak için? 2012 yılından beri orası Akdeniz Belediyesi’nin kontrolünde. Bunu yapmamdan dolayı trene bindiriyorlar, benim bindiğim tren belli, benim bindiğim tren Cumhuriyet treni, Atatürkçülük treni, halkçılık treni, milliyetçilik treni, devrimcilik treni. Ama o haberleri yapanların hangi trene bindiklerini ben çok iyi biliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“KAVGA EDEREK BİR ŞEY YAPILMIYOR, BUNDA NE VAR?”

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teklif ile ilgili teşekkürlerini dile getiren Bozdoğan, şunları söyledi:

“O FETÖ’nün artığı trenleri ile ben onlara mutlaka öğretirim ve gösteririm de ama yazıktır. Yani bu kentin haklarını aradığın zaman bu şekilde haberlerle muhatap olmak hoş bir şey değil. Bu konuda Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a ve tüm meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Meclis üyeleri ile de her bir grup ile de bağlantıya girdik durumumuzu anlattık. Bu kent 30 yıldır denize aç bir kent, bırakın bunlar bitsin artık ya. Yani kavga ederek bir şeyler yapılmıyor. Bunda ne var? bu Tarsus’un hakkı olan bir yer. Burada Kulak’lı meclis üyemiz de var, burası Kulak’a ait bir yer. İyi ki Huzurkent Belediyesi burası ile ilgili planlama yapmış. Planlama yapmasaydı bu alanları ben oraya koyamazdım. Tarsus halkının bu kadar temiz beyaz kum plajına, denize kavuşması gerçekten çok önemli. Hani bir şeyler için irade sahibi, bilgi sahibi, deneyim sahibi olmak gerekiyor ama bunları yaparken de aşağılanmak doğru değil. Ben bu meclisten defalarca söyledim şu siyaseti, kolayda sulfilik zorda ulvilik olarak düşünün halk varsa o olayda halkı üzerine koyun diye defalarca söyledim.”

 

DENETİM KURULU BELİRLENDİ

 

Tarsus Belediyesi Meclis Toplantısı Ocak ayı birinci birleşiminde 10 madde görüşülerek karara bağlandı, denetim kurulu üyeleri belirlendi. CHP’li Meclis Üyeleri Gürbüz Günaştı, Sedat Aykanat, Abdulkerim Nezihi Dağlı, MHP’li Meclis Üyesi Ali Şimşek ve AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Yıldız kapalı usul gerçekleşen oylama ile denetim kuruluna seçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.