DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Belediye desteğiyle hasat

Belediye desteğiyle hasat
16.08.2022 15:20
328
A+
A-

Tarsus Belediyesi’nin yerli tohum seferberliği kapsamında halka ücretsiz olarak dağıtılan fideler meyve vermeye başladı. Sandal Köyünde karpuz, susam ve domatesin hasadı yapıldı. Hasada Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da katıldı. Belediyenin desteği ile hasadı tamamlanan ürünler halka ücretsiz olarak dağıtılacak.

 

 

Çiftçilere ve üreticilere yönelik çalışmaları ile bilinen Tarsus Belediyesi’nin çiftçilere ücretsiz olarak dağıttığı atalık ve yerli tohum karpuz, susam ve Sandal domatesinin hasadı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın da katılımıyla yapıldı.   Başkan Bozdoğan karpuzları keserek verimini kontrol etti, çiftçilerle sohbet etti.

 

“ÜRÜNLERİMİZİN VERİMİ ÇOK YÜKSEK”

 

Sürdürülen tarım hizmetleri ile ilgili memnuniyetini dile getiren Çiftçi Ali Sarıçiyan ve Meral Sarıçiyan “3-4 ay önce Tarsus Belediyesi’nin çiftçilere gerçekleştirdiği fide desteğinden faydalanarak tarlamıza karpuz, susam ve sandal domates ekimi gerçekleştirdik. Başkanımızın çiftçilere gerçekleştirdiği hizmetlerden çok memnunuz. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünden ekipler süreci yakinen takip ederek bizlere çeşitli bilgiler de verdiler. Ürünlerimizin verimi çok yüksek. Başkanımıza ve tüm ekibine teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

“HER AŞAMADA ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ”

 

Tarsus Belediyesi Ziraat Mühendisi Mehmet Özer de, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu çiftçilere ve üreticilere destek kapsamında çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Ürünlerin kalitesine de değinen Özer çiftçilerle irtibat halinde olduklarını ve teknik destek ihtiyaçlarında ellerinden geleni yaptıklarını belirtti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.