DOLAR
32,4158
EURO
34,6165
ALTIN
2.386,37
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
25°C
Mersin
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C

Başkan Seçer Üreticilerle buluştu

Başkan Seçer Üreticilerle buluştu
16.06.2022 15:29
285
A+
A-

Anamurlularla bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ilçenin içme suyu projesi olan Otluca Projesi’nde İller Bankası kanadında ilerleme kaydedilmediğini ifade etti.

Vahap Seçer, “Bundan tam 2,5 yıl önce Anamur’un Cumhur İttifakı’na mensup ilçe belediye başkanı dahil, İller Bankası Genel Müdürü nezdinde yaptığımız çalışmada buranın kredi sözü tarafımıza verilmişti, ama şu ana kadar herhangi bir gelişme olmadı. Geri yorumu size bırakıyorum” dedi.

Anamurlulara seslenen Başkan Seçer, ilçenin içme suyu sorununu değerlendirdi. Seçer, içme suyu sorununda kendilerine verilen kredi sözü ile ilgili halen bir gelişme olmadığını hatırlatarak, “Anamur ilçemizin içme suyu sorununun çözüme kavuşturulması; Otluca. Önemli bir proje. Her zaman söylediğimiz, her şeyi hazır olan ama finansmanı beklenen bir proje. Finansmanı da sağlayacak olan İller Bankası’dır.  Tekrar tekrar aynı şeyleri anlatmak ve bu konuda da uzun uzun bir konuşma yapmak istemiyorum. Bundan 2,5 yıl önce Anamur’un Cumhur İttifakı’na mensup ilçe belediye başkanı dahil İller Bankası Genel Müdürü nezdinde yaptığımız çalışmada buranın kredi sözü tarafımıza verilmişti, ama şu ana kadar herhangi bir gelişme olmadı. Geri yorumu size bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

“ANAMUR’DA TOPLAM 6 BİN 150 METRE ASFALTLAMA YAPILDI”

Anamur’da toplam 6 bin 150 metre asfaltlama ve 22 bin 110 metrekare kaldırım çalışması yaptıklarını söyleyen Seçer, “2023 yılının sonuna kadar Anamur’un D-400 karayolunun güney yakasında bizim ana arterler, yani Büyükşehrimize ait yollarımız, bu gördüğünüz standartta 1. sınıf olacak; burası çok önemli; biz size derme çatma yol yapmıyoruz. Bakın burası çok önemli” dedi. (Haber Merkezi)

ÇİFTÇİLERİN YÜKSEK GİRDİ FİYATLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Mut’ta çiftçilerle bir araya geldi. Üreticilerin girdi maliyetlerinin katlandığını dile getiren Başkan Seçer, “Gübre fiyatlarında en az artan % 150 artmış son 1 yılda” bilgisini paylaştı.

Gübre ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan artıştan söz eden Başkan Seçer, “Baktım gübre fiyatlarında en az artan % 150 artmış son 1 yılda. % 300’e kadar gidiyor. 1 yıl önce akaryakıt fiyatlarına bakıyorsun, 7 lira olan akaryakıt 30 liraya dayanmış. 4 kat, 4 kattan fazla bir artış söz konusu. Üreticinin litresini 50 liraya kullandığı mantar ilacı, böcek öldüren ilaç olmuş 200 lira, 250 lira. Az önce muhtarım enerji maliyetlerinden, burada gözümüzün içine baka baka akan Göksu’nun debisini neden kullanamadığımızdan bahsetti. Çok yerinde bir değerlendirme yaptı. Mazot, gübre, tohum, enerji. Bunlar tarımın temel girdileri. Döviz arttığı zaman bunların da fiyatı yükselir. Enerji bunların içerisinde en fazla can yakandır. Enerji demek elektrik demek, enerji demek mazot demek, mazot demek ithalat demek, elektrik demek, ithalat demek. Çünkü doğalgaz santrallerimiz var. Yeni yeni güneş enerjisini, yani genel anlamda yenilenebilir enerjiyi konuşmaya başladık” dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.