DOLAR
32,2530
EURO
34,7494
ALTIN
2.398,91
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
22°C
Mersin
22°C
Açık
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“Ayrımcılığı desteklemeyin”

“Ayrımcılığı desteklemeyin”
17.10.2022 14:08 | Son Güncellenme: 20.10.2022 20:48
148
A+
A-

Göreve geldiği günden bu yana oda olarak sokağa inerek Mersin’in sorunlarını yerinde irdelediklerini söyleyen MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, yaklaşan seçimler öncesi konuşarak, “Seçimlerde ayrımcılık yapanları desteklemeyin” çağrısında bulundu.

 

Lojistik, sanayi ve savunma sanayii sektörlerinden 4 başkan adayın yarışacağı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçimlerinin ilk etabı 5 Kasım’da yapılacak.  Seçimler için tekrar aday olan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, odanın ayrımcılık gözetmeden herkesi kucakladığına dikkat çekti. İş dünyası olarak Mersin’e borçlu olduklarının altını çizen Kızıltan, “Eğer demokrat, hoşgörülü, yaşanır, insan haklarının üstünlüğüne inanan özgür bir Mersin istiyorsak, Odamızda da bunu sağlamak zorundayız. Çünkü MTSO Mersin’in kendisidir. Bu değerlere önem veren insanları desteklemeyiz. Ayrımcılık yapanlara izin vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN’İN ÇOK KİMLİKLİLİĞİ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR”

 

MTSO olarak kendilerini tüm Mersin’den sorumlu hissettiklerini söyleyen Kızıltan, yapılan her hizmette üyelerin payı olduğunu söyledi. MTSO üzerindeki elit, seçkinci tabakası gibi algıları yıkmak için sokağa iniklerini söyleyen Kızıltan, “Ekonomik ve sosyal anlamda bazen Mersin’in kimliğini sorgulayanlar oluyor. Kimileri “Mersin kimliği olmayan bir şehir” diyor. Mersin’i başka kentlerle kıyaslayanlar hata yaparlar. Tam tersine Mersin her anlamda kimliği net ve sağlam bir kenttir. Mersin, ekonomik anlamda da, sosyal anlamda da “çok kimlikli” bir kenttir. Bunu içine sindirmiş bir kenttir. Her ne isim altında olursa olsun, her ne tanım ve aidiyet adı altında olursa olsun; siyasi, etnik, dini ve hemşericilik gibi yapay şekilde ayrımcılık yaratan hiçbir şeyin birlik ve beraberliğimizi bozmasına ve bu değerlerin de bu amaçla suiistimal edilmesine izin vermedik” dedi.

 

“MTSO MERSİN’İ ASLA İHMAL ETMEMİŞTİR”

 

Hiçbir şekilde ayrışmalara izin vermediğinin altını çizen Kızıltan, 5 Kasım’da yapılacak seçimlerde üyelerden tüm yapay ayrımcılıkları ellerinin tersiyle iterek tercihlerini yapmalarını diledi. Mersin’i hiçbir zaman ihmal etmediklerinin altını çizen Kızıltan, “Son dört yılda MTSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak “Eskiden Odaya gelemezdik, randevu alamazdık, Başkan makamından randevusuz giremezdik” diyen üyelerimizin takdirini ve sevgisini kazandık. Bırakın üyelerimizi, üyemiz olmayan esnafımızın da yanında olduk. Bir gün Bakanlıklarda Mersin’in projelerinin takipçisi olurken, aynı akşam bir engelli gencimizin düğününe de katıldık. Mersinlerin bir ve bütün olduğunu göstermek istedik. Bir gün OSB’de, limanda, Serbest Bölgede makro sorunlarla boğuşurken, aynı gün vatandaşlarımızla sokak sohbetleri de yaptık. Deyim yerindeyse gece-gündüz, yirmi dört saat, Mersin iş dünyasına ve Mersin’e zaman ayırdık. Memnuniyetle, gururla, gönüllü şekilde şikayet etmeden yaptık” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.