DOLAR
32,3442
EURO
34,8893
ALTIN
2.392,29
BIST
10.185,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
23°C
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

“Ata tohumları” Toroslar’da hayat buluyor

“Ata tohumları” Toroslar’da hayat buluyor
09.06.2022 10:32
469
A+
A-

Toroslar Belediyesi, ilçenin yüksek kesimlerinden topladığı ata mirası tohumları koruma altına aldı.

Atalarımızdan bugüne kadar gelen, herhangi bir işleme tabi tutulmamış yerli ve doğal olan tohumlar, Toroslar’ın bereketli topraklarında hayat buluyor.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; ata tohumlarından elde ettiği sebze fidelerini, Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Belediyesi Engelliler Akademisi’nin Engelsiz Tarım Bahçesinde toprakla buluşturdu. Bu fidelerden alınan sebzelerden yeniden tohum elde edilecek.

Belediye, alternatif tarım ile ilgili AR-GE çalışmalarına devam ederken, bir yandan da sürdürülebilir tarım ile ata tohumlarına sahip çıkıyor.

Sürdürülebilir tarımın önemine değinen Başkan Yılmaz; “Çünkü bu tohumlar, atalarımızdan bizlere miras kaldı. Herhangi bir işlem görmeden günümüze kadar gelen bu doğal tohumları korumaya aldık ve çoğaltıyoruz. Daha sağlıklı nesiller yetişsin istiyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz, tarım kenti Toroslar’da ürün çeşitliliğinin artırılmasından yana olduklarını ve bu konuda çiftçileri her zaman desteklemeye devam edeceklerini de belirterek; “Pandemi, bizlere tarım sektörünün ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Gıda ve su, stratejik bir ürün. Toprağımıza, suyumuza, üretimimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.