DOLAR
32,2828
EURO
34,6228
ALTIN
2.409,35
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Arife Ünüvar’dan yeni kitap

Arife Ünüvar’dan yeni kitap
02.06.2022 16:13
413
A+
A-

Yazar Arife Ünüvar, deneme, anlatı ve öykülerini kaleme aldığı yeni kitabı “Sakla Düşleri” ile okuyucunun karşısına çıktı.  Ünüvar, “Anlatı ve öykü tadında yazdığım yazılarımın okurların hayatına az da olsa renk katmasını diliyorum” dedi.

Arife Ünüvar’ın, deneme, anlatı ve öykülerini kaleme aldığı yeni kitabı “Sakla Düşleri” okuyucusuyla buluştu.

“Sakla Düşleri” kitabının editörlüğünü gazeteci, yazar Ufuk Tekin’in üstlendiğini söyleyen Ünüvar, “Anılarım, anlatılarım ve öykülerimde kekre ve bir o kadar da hoş bir tat buldum ben de yazarken. Okuduğum bir söz ya da bir kitap benim dünyamda bambaşka bir pencere açıyor ve o   pencereden içeriye sessizce dalıyorum çoğu zaman. “Sözcükler üzerine binilip bir yere gidilen şeyler değil” diyordu Kürşat Başar bir romanında. Aslında benim için tam da öyle. Sözcükler ve hikâyeler, üzerlerine binilip bir yerlere gidilen şeylere benziyorlar, büyülü bir şekilde hem de.  “Sakla Düşleri” okuru doğayla ve kitaplarla dost olmaya, denizin ve ormanın tadını çıkarmaya davet ediyorum. Kitabımın editörlüğünü gazeteci, Yazar Ufuk Tekin, sayfa tasarımını Halil Şafak yaptı. Her ikisine de gösterdikleri özen için çok teşekkür ederim. Anlatı ve öykü tadında yazdığım yazılarımın okurların hayatına az da olsa renk katmasını diliyorum” diye konuştu.

Kitabında deneme, anlatı ve öykülere yer veren Arife Ünüvar, kitabın sunuş yazısında şunları söylüyor:  “Sakla Düşleri” adını Charles Baudelaire’in, şu anlamlı ve güçlü sözünden aldı ve o gün bugündür yalvaçlar gibi ben de çöle ve denize ta gönülden vurgunum. Gülüp geçerim yasta, ağlarım şölende. Ve en kekre anılarda bile hoş bir tat bulurum. Bana sık sık yalan gelir olup bitenler. Çukura düşerim göğe göz gezdirirken. Ama avutur bir ses: ‘sakla düşleri’ der. Delinin düşü güzeldir bilgeninkinden. William Faulkner’in önemli bir sözü var; “Bir yazarın başarısı, göze aldığı başarısızlıkla ölçülür. Büyük başarısızlıkları göze alırsanız, ancak o zaman büyük işler yapmayı deneyebilirsiniz.” Diyor. Ben göze aldım ve tüm yüreğimle, “Sakla Düşleri” diyorum kitabımda” “Sakla Düşleri” kitabı Kitapyurdu doğrudan yayıncılıkta satışa sunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.