DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Akdeniz’de kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimleri sürüyor

Akdeniz’de kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimleri sürüyor
15.04.2022 10:31
449
A+
A-

Akdeniz Belediyesi; kadınlara yönelik her türlü şiddeti önlemek ve şiddete karşı toplumun her kesiminde bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla, uzmanların desteğiyle projelerini aralıksız sürdürüyor.

‘Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesi ile ilçe sınırlarında bulunan mahallelerde, erkeklere yönelik kadına şiddetle mücadele eğitimi vererek farkındalık yaratan Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bu kez de resmi kurumlarda çalışan erkek personele eğitim vermeye başladı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında toplumsal bilinç oluşturmak ve bu konudaki farkındalığı yükseltmek amacıyla hizmet ve projelerini sürdüren Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü; İlçe Emniyet, İlçe Tarım, İlçe Sağlık, Gençlik-Spor ve Akdeniz Tapu Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda çalışan erkek personele, kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verdi.

ULUSAL EYLEM PLANI ANLATILDI, ŞİDDETİN SONUÇLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Eğitimlerde, psikologlar ile Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’nden gelen polis memuru tarafından katılımcılara; kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında, bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Ulusal Eylem Planı’ hakkında bilgilendirme yapıldı. Sunumlarda ayrıca aile içi şiddet, şiddetin türleri, kültürel ve ekonomik kökleri, cezai sonuçları ve mağdurların hakları konularında, katılımcılara bilgiler verildi.

RESMİ KURUM VE KAHVEHANE SÖYLEŞİLERİ SÜRECEK

Akdeniz Belediyesi’nin; “Şiddete Sıfır Tolerans” ilkesi ile “Biraz Sohbet Çokça Farkındalık Projesi” kapsamında, kadına yönelik şiddete karşı toplumsal bilincin oluşturulması, farkındalık ve duyarlılığın arttırılmasına yönelik eğitimleri, resmi kurumlar ile mahalle kahvehanelerinde devam edecek. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.