DOLAR
32,3811
EURO
34,7754
ALTIN
2.396,64
BIST
10.234,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
23°C
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Ağaç ve çiçek sayısı arttı

Ağaç ve çiçek sayısı arttı
04.01.2023 17:02 | Son Güncellenme: 04.01.2023 23:15
272
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, 2022 yılında da Mersin’i daha yeşil ve daha renkli bir kent yapmak için çalıştı. Mersin’in 13 ilçesinde eş zamanlı çalışan ekipler, kent genelindeki ağaç ve çiçek sayısını artırırken, mevcut ağaçların ve bitkilerin bakımlarını da sürdürdü.

 

MBB MBB Park Bahçeler Daire Başkanlığı Yapısal Proje Şube Yapısal Tasarımlar Birim Şefi Peyzaj Mimarı Şeniz İşcan Ateş, “Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı olarak çok yoğun ve verimli bir yıl geçirdik. Mersin genelinde yeşil alanlarda, parklarda, cadde ve bulvar refüjlerinde birçok düzenleme çalışmalarımız bulunmaktadır” dedi.

Mersin merkezde yapılan projeleri de anlatan Ateş, tamamen yeniledikleri 68’liler Barış Ormanı’nı anlatarak, “Bu ormanda kros pistinin çevre düzenlemelerini yaptık. Barış Ormanı’nın giriş kısmında zemin döşemelerini değiştirdik. Çevresinin ihata duvarını yaptık. Bordürleri yeniledik. Yaklaşık 22 bin metrekare alana, otomatik sulama sistemi kurduk. Şevli olan bir kısmın da komple çim ve bitkilendirme düzenlemelerini yaptık. Alanda bulunan mevcut oyun grubunu yeniledik. Buradaki çalışmalarımız da tamamlandı” diye konuştu.

 

“OTOMATİK SULAMA SİSTEMİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

 

Mersin Kültür Park’ta ve Atatürk Parkı’nda rutin çalışmaların devam ettiğini belirten Ateş, kent genelinde yapımı devam eden otomatik sulama sistemine de değinerek, “Bu çalışmalarda öncelikli hedefimiz, arazözle yapılan vahşi sulamayı ve bunun getirdiği dezavantajları bertaraf edip; otomatik sulama sistemleri kurarak hem su tasarrufu sağlamak, hem de arazözlerin getirdiği trafik kazası ve benzeri dezavantajları ortadan kaldırmaya çalışmaktı. Şu anda Toroslar, Akdeniz ve Tarsus ilçesinde birçok refüjde otomatik sulama sistemi kuruyoruz. Otomatik sulama sistemi kurulduktan sonra toprak iyileştirme, tesviye ve bitkisel düzenleme çalışmaları yapmaktayız. Bitkisel düzenlemelerimizi de Peyzaj Master Planı kapsamında, iklim değişikliklerini hedef alarak yapmaktayız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.