DOLAR
32,3442
EURO
34,8893
ALTIN
2.392,29
BIST
10.185,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
23°C
Mersin
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

“Ağaç bizim ağacımız”

“Ağaç bizim ağacımız”
21.07.2022 16:50
431
A+
A-

Özgecan Aslan Barış Meydanındaki “yalnız ağacın” matkapla delinip köküne asit dökülmesi olayıyla ilgili 3 Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanının gözaltına alınması belediye meclisinde gündeme geldi. AKP’li meclis üyesi Zafer Şahin Özturan, CHP’li Başkan Vahap Seçer’e “Herkes sizden açıklama bekliyor” dedi. Başkan Seçer, “Ağaç bizim ağacımız. İdaremde soruşturma sonuna kadar gider” dedi.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, Özgecan Aslan Barış Meydanındaki yalnız ağaca yapılan saldırıyla ilgili tartışmalara sahne oldu.

AKP’li meclis üyesi Zafer Şahin Özturan,  “Özgecan Aslan Barış Meydanının sembolü olan ağaç, belediye çalışanı ve CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı  tarafından belediyenin aracı ile gece vakti zehir enjekte edilerek kurutuldu. Kamuoyu bilgilendirici bir açıklama bekliyor. Bu olay hepimizi üzmüştür. Bununla ilgili herkes sizden ciddi bir açıklama bekliyor. Mersin Kamuoyunun vicdanı yaralanmıştır. Kamuoyu sizden bilgilendirici açıklama bekliyor” dedi.

 

“YIPRATILMAK İSTENEN VAHAP SEÇER OLSA DA MERSİN’İN İMAJI ZARAR GÖRÜYOR”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de “Yeşile, ağaca hassasiyeti olan herkes benim için kıymetlidir. Meclisimizde de yeşile hassasiyeti olmayan yok. Basit bir çime kadar ben yeşil hassasiyeti olan bir başkanım. Bu yılın sonuna kadar 700 bin fidan hedefledim. Ağaç sevgisi ve yeşil hassasiyetiyle bizim üzerimize gelindiğinde vicdanlar sızlar. Yıpratılmak istenen Vahap Seçer olsa da Mersin’in imajına gölge düşürüldüğünün farkında olmanız gerektiğine dikkat çekiyorum. Bu kadar küçük düşünülmemeli” dedi.

 

“SORUŞTURMA SONUNA KADAR GİDER”

 

Saldırıya uğrayan ağacı yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Seçer,  idari soruşturmanın açıldığını, adli soruşturmanın da devam ettiğini kaydetti.

Seçer, “Daire başkanının gece yarısı saat ikide Valilik izni olmadan evinden alınması hukuk dışıdır. Bu yarın sizin de başkan yardımcınızın başınıza geldiği zaman Türk yargısına ne derece zarar verdiğini anlarız. Konuyu soruşturup failleri bulup önlem alalım. Kültürpark’ta şikâyet mi var memnuniyet mi var. Kimsenin şikâyeti yok, itina ile bakıyoruz. Vatandaşın geri dönüşünden belli. Kültürpark’ta defalarca tuvaletler, cep sinemasının etrafında sanatsal çalışmalar yaptık, panolar kırılıyor, tuvaletler kırılıyor, bu güne kadar çalışmayan MOBESE kameralar bugün çalıştı. Belediyenin bir çiçeğine verilecek zararda aynı hassasiyetle takip edilsin, ben buna sevinirim. Ortada bir suç varsa, faili kimse idaremde gerekli soruşturma da sonuna kadar gider. Ağaç bizim ağacımız. Bir değil bin ağaç dikeriz. Ağaçlar bizim. Bir değil binlerce ağaç dikeriz kentimizi ihya ederiz. Mersin’in imajını küçük siyasi kazanımlar için feda etmeyiniz” ifadelerini kullandı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.