DOLAR
32,1946
EURO
34,9478
ALTIN
2.260,78
BIST
8.792,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
20°C
Mersin
20°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Kargıcık Turizm Merkezi’ni hayata geçirecek şirket için ilk adım atıldı

Kargıcık Turizm Merkezi’ni hayata geçirecek şirket için ilk adım atıldı
02.08.2022 18:24
279
A+
A-

Projesi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından hazırlanan Kargıcık Turizm Merkezi’nde yer almak isteyen yatırımcılar Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında bir araya gelerek projenin son durumu ve tahsis şartları hakkında bilgi aldı. Toplantı sonunda şirket kurulumu için ilk adım atıldı.

 

 

Mersin’deki turizm bölgelerinin yatırımcıya açılması, kent turizminin canlandırılması adına kamu ve özel sektörü buluşturması planlanan Kargıcık Turizm Merkezi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Kent turizmine yeni bir soluk getirmesi düşüncesiyle farklı bir konsept çerçevesinde çalışmaları devam eden projede yatırımcılarla bir araya gelindi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol ve yatırımcıların katıldığı toplantı sonunda şirket kurulumu için çalışma başlatıldı.

 

PEHLİVAN: “YATIRIMCILARIN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI ÖNEMLİ”

 

Toplantının açılışında konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin turizm bölgeleri hakkında bilgi verip bu bölgelerin canlandırılması için Mersinli yatırımcıların elini taşın altına koymasının önemine değindi. “Mersin olarak varız demek, irade ortaya koymak istiyoruz. Kent turizmini canlandırmak için Mersin olarak bu işi başaralım istiyoruz” diyen Pehlivan, kentteki turizm yatırımları yanında kentin tanıtımı yönünde de önemli çalışmalar yürüttüklerini hatırlatıp bu çalışmaların birbirini tamamlayacağını söyledi.

 

KIZILTAN: “ÖNCÜ HAREKET OLACAĞIZ”

 

Mersin’in her konuda yatırım yapabilecek yatırımcı bir şirkete ihtiyacı olduğunu kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise daha önce kaçırılan fırsatların bu kez yakalanması gerektiğini vurguladı. “Mersin için öncü hareket olacak bir proje ve biz de iş dünyası ile elbette taşın altına elimizi koyacağız” diyen Kızıltan, “Yatırım zorluğu bizi korkutmasın. Bu, kentimizi geliştirecek öncü bir hareket olacak” değerlendirmesini yaptı.

 

İZOL: “BUNU MİLLİ BİR GÖREV OLARAK ÜSTLENELİM”

 

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise, “Şehrin kalkınması, turizmin önünün açılması için bu yatırımı milli bir görev olarak üstlenelim” ifadelerini kullandı. El birliği ile güçlü bir yatırımın temelini atmak adına bir araya geldiklerini kaydeden İzol, “Biz birleşmezsek aynen diğer yatırımlarda olduğu gibi şehir dışından, yurtdışından yatırımcılar gelir ve biz yalnızca kiracı oluruz. Bu kez kiracı olmak yerine biz yatırımcı olalım” değerlendirmesini yaptı. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.