DOLAR
32,1478
EURO
35,0792
ALTIN
2.227,09
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Yağmurlu
20°C
Mersin
20°C
Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Yağmurlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
16°C

Kurban kesim yerleri belirlendi

Kurban kesim yerleri belirlendi
01.07.2022 15:58 | Son Güncellenme: 01.07.2022 15:59
291
A+
A-

Toroslar Belediyesi ilçe genelinde 27 noktada kurban kesim yeri, 3 noktada da kurban satış yeri kurdu.

9 Temmuz Cumartesi Günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayan Toroslar Belediyesi, Korukent Mahallesi’nde 30 dönüm alan üzerine Mersin’in en büyük  kurbanlık satış alanını bu yıl da vatandaşların hizmetine sundu.

24 ada, 414 parsel ve yaklaşık 20 bin küçükbaş ve büyükbaş hayvanın yer aldığı alanda; satıcıların ve kurban almaya gelen vatandaşların tüm ihtiyaçları düşünülürken, otopark ve dinlenme noktasının yanı sıra su, aydınlatma, tuvalet ve banyo gibi tüm alt yapı çalışmaları da eyerine getirildi.

İlçe genelinde 27 noktada kurban kesim yeri hazırlanırken, kurban satış alanı ise Korukent Mahallesi’nde bulunan 30 dönümlük alanın yanı sıra Gözne ve Ayvagediği Mahallelerinde de kuruldu.

KESİM ÜCRETİ; KÜÇÜKBAŞ 100, BÜYÜKBAŞ 600 TL

 İl Kurban Hizmetleri Komisyonunca verilen karara göre, küçükbaş kurbanlık kesim fiyatı 100 TL, büyükbaş kurbanlık kesim fiyatı ise 600 TL olarak belirlendi.

Bayram süresince vatandaşlar, istek ve şikayetlerini Toroslar Belediyesinin 0324 322 72 00 numaralı telefonunu arayarak bildirebilecekler.

  “TÜM ALT YAPI VE HİJYENİK KOŞULLAR SAĞLANDI”

 Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, besicilerin sağlıklı bir ortamda hayvanlarını barındırmaları ve vatandaşların da rahat bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için kurbanlık satış ve kesim yerlerinde tüm alt yapı ve hijyenik koşulların sağlandığına dikkat çekti.

“Toroslar Belediyesi olarak amacımız hemşehrilerimizin daha sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmeleridir” diyen Başkan Yılmaz; “Hemşehrilerimizden de isteğimiz, belirlediğimiz kurban kesim merkezlerinin dışında kötü görüntü oluşturacak ve insan sağlığına zarar verebilecek sokak ve alanlarda kurbanlarını kesmemeleridir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.