DOLAR
32,1271
EURO
35,1180
ALTIN
2.227,54
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
18°C
Mersin
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C

Tasarruf ve birlik çağrısı

Tasarruf ve birlik çağrısı
30.06.2022 15:44
365
A+
A-

Türkiye’nin yaşadığı zorlu ekonomik süreci atlatması ve uluslararası rekabette yer alması için merkezi bütçenin güçlendirilmesinin önemine dikkat çeken MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Devletimiz merkezi bütçeyi güçlendirmek için gerekli tasarruf önlemlerini almalıdır. Ülkemizin kamu özel sektör ayrımı yapmaksızın bu zorlu günleri birlikte aşacağına inanıyoruz.” dedi.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin bütün dünya ile beraber ülkemizde yaşanan ekonomik krizi aşmak için merkezi bütçenin güçlendirilerek, üretim, yatırım ve ticaretin desteklenmesine dikkat çekti.

Engin, “Son yıllarda başlayan ticaret savaşları ve dünyadaki gelişmelerle bütün dünya krizler ile boğuşmaktadır. Dünya ekonomisinin daraldığı günümüzde birçok güçlü ekonomiye sahip devletler tasarruf tedbirleri almaktadır. Savurganlık ve fuzuli harcamaların azaltılmaya çalışıldığı günümüzde bizler de ülke olarak tedbir almalı; gereksiz ve lükse kaçan harcamalardan kaçınmalıyız. Ülke ekonomisinin güçlenmesi ile devletimizin ticari savaşlarda ve uluslararası rekabetlerde eli güçlenecektir. Aynı zamanda dalgalı seyreden döviz kurlarına ve yükselen enflasyona karşı mücadelede enstrümanlar geliştirilmelidir” dedi.

“KAMU HARCAMALARI AZALTILMALI”

“Önemsiz Kamu harcamaları ve uzun işlemler silsilesinin önüne geçilmesi için bürokrasi 4.0 hamlesinin başlatılması önem teşkil etmektedir” diyen Engin şu ifadeleri kullandı: “Genel devlet harcamaları 2020 yılında 1 trilyon 810 milyar 867 milyon TL, merkezi yönetim bütçe giderleri 2021’de 1,6 trilyon TL olarak gerçekleşti. 2020 yılında eğitim için 270 milyar TL, sağlık için 249 milyar 932 milyon TL, 40 Milyar TL tarım ve hayvancılık için hibe ve destekler kullanıldı. Önemsiz kamu harcamalarının azaltılması ile ülkemizin bütçesi güçlenecektir. Uzun süreli ve devlet bütçesini zorlayan yatırımlar bir süre ötelenerek bu bütçe uluslararası rekabeti sağlamak amacı ile kullanılmalıdır. Kamuda önemsiz harcamalara neden olan her türlü husus için tedbir alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

“İŞ DÜNYASININ DESTEKLENMESİ ÜLKE EKONOMİMİZİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLAYACAKTIR”

En zor günlerde bile üreterek devlet bütçemize ve insanlarımızın istihdamına katkıda bulunan iş dünyasının desteklenmesi ülke ekonomimizin güçlenmesini sağlayacaktır. Bu zorlu ortamda yatırım yapmaya çalışan iş insanlarının ağır işleyen bürokrasi yükünden kurtarılması, yatırım ve üretimin kolaylaştırılması ülkemizin yararına olacaktır. Ülkemizin kamu özel sektör ayrımı yapmaksızın bu zorlu günleri birlikte aşacağına inanıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.