DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

5 bin engelli öğretmen atama bekliyor

5 bin engelli öğretmen atama bekliyor
30.06.2022 10:14
323
A+
A-

Sosyal medyadan örgütlenen Atanamayan Engelli Öğretmenler “27 Haziran’da gerçekleşen kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 bin öğretmen alımını müjdeledi. O toplantı sonrasında belirtilen öğretmen alımı müjdesinde ‘engelli’ öğretmenlerin ataması için ifade geçmemesi bizi üzmüştür” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Geçmişten günümüze engelli bireylerin toplumsal yaşamda kendilerini kabul ettirmeleri ve diğer bireylerle eşit olanak ve haklara sahip olmaları konusunda yaşadıkları olumsuzluklar devam ediyor. Toplumun diğer bireyleri tarafından acıma, üzüntü gibi olumsuz duygularla yaklaşılan engelliler, “eksik” ya da “farklı” görülerek dışlanıp ve ya ayrıştırılabiliyor.

Güney gazetesinden Mahsun Kılıç’ın haberine göre, atanamayan engelli öğretmenler de yaşadıkları sorunlara dair bir açıklama yayımladılar. Engelli istihdamının bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken öğretmenler, istihdam hakkına erişemeyen engellilerin kayıt dışı ve marjinal işlerde çalışmak zorunda kaldığını vurguladılar.

“TALEBİMİZ TÜM ENGELLİ ÖĞRETMENLERİN ATANMASIDIR”

Türkiye genelinde sınavları geçmiş, atama bekleyen 5 bin civarında engelli öğretmen olduğunu belirten öğretmenler, “5- 6 yıldır atama bekleyen engelli öğretmenler var. Geçen yıl 2 bin 200 civarında engelli öğretmen atandı. Ataması yapılmayanlara yeni mezunlar da eklenince sayı yeniden 5 bini buldu. Bizim talebimiz tüm engelli öğretmenlerin atanması. Bu konuda Cumhurbaşkanına ulaşamadık. Kendisinin bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz, bizlere yardımcı olacaklarını umut ediyoruz” dediler.

“RESMİ KOTAYA DAHİ UYULMUYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı’nda yaptığı atama müjdesi sonrası açıklamalarda bulunan ve bu duruma tepki gösteren Atanamayan Engelli Öğretmenler açıklamasında, “MEB’ bünyesinde toplamda 22 bin 911 engelli çalışan bulunmaktadır. MEB anayasa çerçevesinde belirtilen engelli personel istihdamı konusunda resmi kotaya dahi uymamaktadır” diye ifade edildi. Engelli bireylere istihdam olanağı sunulması gerektiğini ifade eden engelli öğretmenler, toplumla uyum için ve sosyo-ekonomik anlamda korunabilmelerinin yolu istihdam edilmeleridir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.