Site icon Haber 33 Mersin'in Gündemi

5 bin engelli öğretmen atama bekliyor

Sosyal medyadan örgütlenen Atanamayan Engelli Öğretmenler “27 Haziran’da gerçekleşen kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 bin öğretmen alımını müjdeledi. O toplantı sonrasında belirtilen öğretmen alımı müjdesinde ‘engelli’ öğretmenlerin ataması için ifade geçmemesi bizi üzmüştür” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Geçmişten günümüze engelli bireylerin toplumsal yaşamda kendilerini kabul ettirmeleri ve diğer bireylerle eşit olanak ve haklara sahip olmaları konusunda yaşadıkları olumsuzluklar devam ediyor. Toplumun diğer bireyleri tarafından acıma, üzüntü gibi olumsuz duygularla yaklaşılan engelliler, “eksik” ya da “farklı” görülerek dışlanıp ve ya ayrıştırılabiliyor.

Güney gazetesinden Mahsun Kılıç’ın haberine göre, atanamayan engelli öğretmenler de yaşadıkları sorunlara dair bir açıklama yayımladılar. Engelli istihdamının bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken öğretmenler, istihdam hakkına erişemeyen engellilerin kayıt dışı ve marjinal işlerde çalışmak zorunda kaldığını vurguladılar.

“TALEBİMİZ TÜM ENGELLİ ÖĞRETMENLERİN ATANMASIDIR”

Türkiye genelinde sınavları geçmiş, atama bekleyen 5 bin civarında engelli öğretmen olduğunu belirten öğretmenler, “5- 6 yıldır atama bekleyen engelli öğretmenler var. Geçen yıl 2 bin 200 civarında engelli öğretmen atandı. Ataması yapılmayanlara yeni mezunlar da eklenince sayı yeniden 5 bini buldu. Bizim talebimiz tüm engelli öğretmenlerin atanması. Bu konuda Cumhurbaşkanına ulaşamadık. Kendisinin bu konuda duyarlı olduğunu biliyoruz, bizlere yardımcı olacaklarını umut ediyoruz” dediler.

“RESMİ KOTAYA DAHİ UYULMUYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı’nda yaptığı atama müjdesi sonrası açıklamalarda bulunan ve bu duruma tepki gösteren Atanamayan Engelli Öğretmenler açıklamasında, “MEB’ bünyesinde toplamda 22 bin 911 engelli çalışan bulunmaktadır. MEB anayasa çerçevesinde belirtilen engelli personel istihdamı konusunda resmi kotaya dahi uymamaktadır” diye ifade edildi. Engelli bireylere istihdam olanağı sunulması gerektiğini ifade eden engelli öğretmenler, toplumla uyum için ve sosyo-ekonomik anlamda korunabilmelerinin yolu istihdam edilmeleridir” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version