DOLAR
32,3293
EURO
35,0375
ALTIN
2.280,20
BIST
8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

MESKİ havuzları denetliyor

MESKİ havuzları denetliyor
22.06.2022 16:02
476
A+
A-

MESKİ, hizmet güvenilirliğini uluslararası alanda kanıtlayan Merkez Su Analiz Laboratuvarı ile havuz suyu analizlerini periyodik olarak gerçekleştiriyor. Bu sayede vatandaşlar, analizi yapılan ve sağlıklı olduğu belirlenen havuzlara gönül rahatlığıyla ve güvenle giriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün TS EN ISO/IEC 17025 standardına sahip, hizmet güvenirliğini uluslararası alanda kanıtlayan Merkez Su Analiz Laboratuvarı, güçlü laboratuvar alt yapısı ile havuz suyu analizlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Vatandaşların sağlığına büyük önem veren MESKİ’nin analizleri sayesinde vatandaşlar sağlıklı ve güvenli bir şekilde havuzun keyfini çıkarıyor.

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından TS EN ISO/IEC 17025 deney ve kalibrasyon laboratuvarlarının yetkinliği için genel gereklilikler standardını başarıyla uygulayarak akredite olan ve uluslararası geçerliliği olan MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, güvenilir sonuçlar vermeye devam ediyor. Alanında iyi donanıma sahip ve araştırmacı, ilerleme kaydetmeyi hedef edinen teknik personele sahip laboratuvar, akreditasyonun devamlılığı için TÜRKAK’ın 4 yılda bir başarılı sonucu zorunlu kıldığı yeterlilik testlerine 2 yılda bir girerek, hem analiz kalitesini artırıyor hem de bu konuda yaptığı işe ne kadar güvendiğini ispatlıyor.

Özellikle sıcak günlerde yüzme havuzları yoğun olarak hatta kapasitelerinin üzerinde kullanıldıkları için kimyasal ve mikrobiyolojik dengeleri bozularak havuz suyu hızla kirleniyor. Ayrıca, kimyasalların yanlış kullanılması, havuz suyunun yeterince dezenfekte edilememesi gibi olumsuzluklar da eklenince yüzme havuzu suları insan sağlığı açısından tehlikeli hale gelebiliyor. MESKİ Genel Müdürlüğü, tüm bu etkenleri göz önünde bulundurarak, vatandaşların sağlığı için gerekli analizleri yerinde gerçekleştiren Merkez Su Analiz Laboratuvarı sayesinde havuz suyu analizlerini periyodik olarak gerçekleştiriyor. Laboratuvarda, havuz sularındaki bakteri ve koloni sayımı, ph, sıcaklık, bulanıklık tayini, klor ölçümü gibi kimyasal ve mikrobiyolojik parametreler en son teknoloji cihazlar ve deneyimli uzman kadro ile analiz ediliyor. Böylelikle vatandaşlar havuzun keyfini sağlıklı ve güvenli bir şekilde çıkarma fırsatı buluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.