DOLAR
32,4740
EURO
34,7548
ALTIN
2.476,37
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Kır Çiçekleri dereceyle döndü

Kır Çiçekleri dereceyle döndü
21.06.2022 11:46
286
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kır Çiçekleri projesi kapsamında desteklenen sporcu kız çocukları bugüne kadar toplam 16 takım şampiyonluğu ve 148 bireysel derece elde etti.

Kır Çiçekleri son olarak 9-10 Haziran tarihinde Diyarbakır’da okullar arası gerçekleştirilen Küçükler Yıldızlar Puanlı Atletizm Türkiye Finali’nde hem takım hem de bireysel olarak önemli başarılar elde etti.  

Kocavilayet Ortaokulu’nda eğitim alan Kır Çiçekleri, Atletizm Takımı okullar arasında Türkiye 4.’sü oldu.

Bireyselde ise Cirit Atma branşında Nazlı Göktaş Türkiye 2.’si, Gülle Atma branşında Rabia Naz Göçer Türkiye 3.’sü oldu. Ayrıca Semiha Savaş, Meryem Yaman, Zeynep Karaoğlan, Nazlı Göktaş ve Gülseren Feyza Uysal’dan oluşan 5×80 Metre Bayrak Takımı da Türkiye 3.’sü olarak şehre döndü.

Kır Çiçekleri, Diyarbakır’daki genel sıralamada 16 takım arasından Türkiye 4.’lüğünü elde etti. Kır Çiçekleri, okullar bazında Mersin olarak alınan en önemli başarılardan birini şehre getirmiş oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı’nda ve Kır Çiçekleri’nde Atletizm Antrenörü olarak görev yapan Nezir Ergin,  “Kır Çiçekleri Projemiz, bizzat Vahap Başkanımızın kendi projesi. Biz de bu proje doğrultusunda en iyi şekilde çocuklarımızı hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

“ÖNÜMDE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI VAR, ORADA ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUM”

Gülle Atma Branşı’nda Türkiye 3.’sü olan Rabia Naz Göçer, bugüne kadar elde ettiği başarılardan da bahsederek, “Diyarbakır çok zordu, çok sıcaktı ve atmosfer çok heyecanlıydı. Bayağı heyecanlandım ben. Atmosfer çok farklıydı ve benden iyi sporcuları görmek beni çok hırslandırdı. Güzeldi. Bu başarıyı alacağıma inanıyordum. Aslında Türkiye 2.’si ile 3.’sünün attığı derece aynıydı ama bir önceki atışında beni geçtiği için o 2. oldu. Önümde Türkiye Şampiyonası var, bir tane daha Konya’da Ana Lig’in o finali. Orada şampiyon olmak istiyorum” dedi.

“BUNDAN SONRAKİ HEDEFİMİZ TÜM BRANŞLARDA ŞAMPİYONLUK ALMAK”

Bayrak Takımı oyuncularından Semiha Savaşise, “Arkadaşlarımız bayağı çaba sarf etti. Bayrak Takımımız Türkiye 3.’lüğünü aldı. Takım olarak da Mersin olarak da Türkiye 4.’lüğünü aldık. Bundan sonraki hedefimiz tüm branşlarda, gülle olsun, cirit olsun, bayrak olsun, uzun atlama olsun hepsinde şampiyonluk almak, derecelerle Türkiye Şampiyonu olmak. Diyarbakır’ın atmosferi güzeldi. Kuzey Kıbrıs’tan gelen arkadaşlarımız vardı. Başka şehirlerden gelen arkadaşlarımız vardı. İyi bir arkadaş ortamı vardı aslında. Tanıştık, kaynaştık, güzel bir ortamdı” dedi.

“DAHA ÇOK ÇALIŞIP TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNU HEDEFLİYORUM”

5×80 Metre Bayrak Takımı oyuncularından Nazlı Göktaş,“Kros koşuyorum, bayrak koşuyorum, cirit atıyorum. İlk yarışım kros yarışıydı. Kros yarışında 2009 Kızlar Mersin 2.’liğini elde ettim. Ondan sonra diğer takım yarışlarında bayrak yarışlarında koştum. Cirit atmalar yaptım yine. Onlarda da iyi başarılar elde ettim. En son da Diyarbakır’da Türkiye şampiyonluğunu 80 santimle kaçırdım ve Türkiye 2.’si oldum” ifadelerine yer verdi.

“BUNDA 3. OLDUK AMA BİR SONRAKİ YARIŞMAMIZDA 1. OLMAYI DİLİYORUZ”

5×80 Metre Bayrak Takımı oyuncularından Meryem Yaman atletizme yeni katıldığından söz ederek, “Gitmediğim yerlere gittim;  Diyarbakır’a Malatya’ya. Bazen hiç başarı elde edemedik, bazılarında edebildik. Diyarbakır’da Bayrak Takımı olarak 3.’lük aldık. Atmosfer iyiydi ama ilk başta bir korku vardı içimizde. Çünkü Türkiye geneli olduğu için farklı şehirlerden gelmişlerdi. Biz de ilk başta biraz korkmuştuk,  ben kendi adıma söyleyeyim. Türkiye geneli olduğu için rakiplerim hem Türkiye’de 1. falan oldukları için. Sonra arkadaşlarımız sayesinde böyle motive olduk, kendimize geldik ve kazandık” ifadelerine yer verdi.

“MERSİN’E GÜZEL BİR GURURLA DÖNDÜK”

Kır Çiçekleri’nden Songül Karol ise, “Grup Şampiyonası’nda finalde uzun atlamada şampiyon olmuştum. Diyarbakır’a giderken son antrenmanda sakatlık yaşandı. Küçük bir aksilik oldu. Ama Diyarbakır’a arkadaşlarımın yanına gittim, havayı solumak istedim. Arkadaşlarımın bu başarıları alacağına inanıyordum. Güzel bir başarı elde ettik. Mersin’e güzel bir gururla döndük. Benim önümde hedeflerim rekor kırmak, şampiyon olup gelmek” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.