DOLAR
32,5113
EURO
34,9470
ALTIN
2.435,37
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Renklerle geçmiş bir ömür: Ahmet Yeşil

Renklerle geçmiş bir ömür: Ahmet Yeşil
05.06.2022 15:26
809
A+
A-

Ressam Ahmet Yeşil’in yaşamını ve sanat serüvenini yazar-şair Celal Soycan’ın gözünden anlatan “Sonsuza Kıvrılmak” kitabının tanıtım ve imza günü yapıldı.

Derya Grup ve Derya Sanat katkılarıyla düzenlenen etkinlik Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, Fazil Tütüner moderatörlüğünde yapıldı.

Söyleşide Celal Soycan ve Veli Mert, Ahmet Yeşil’e dair izlenimlerini, anılarını ve yaşanmışlıkları dile getirdi.

Derya Grup ve Derya Sanat Yönetim Kurulu Başkanı, Çukurova Sanayi ve İş  Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Hüseyin Kış, “Hangi koşullarda yaşarsak yaşayalım, sanatın anlamını bilmeyi ve aydınlık yarınlara ulaşılması yönünde çaba sarf etmeyi kendimize görev edinmeliyiz” dedi.

Kış, “Mersin’in seçkin sanatçılarından, aynı zamanda Derya ailesinin değerli dostu, ulusal ve uluslararası düzeyde bizleri temsil eden, kişiliği ile kalplerimizi keşfeden sanatçımız Ressam Ahmet Yeşil’e; sanatçımızın eserlerini çözümleyen, görsellerini bir kitaba aktaran Sayın Celal Soycan’a değerli emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

DÜNYA ÇAPINDA BİR SANATÇI”

Etkinliğe katılan Fox TV Çalar Saat programı yapımcı ve sunucusu, gazeteci İsmail Küçükkaya ise söyleşiden duyduğu mutluluğu paylaştı. Hayatı boyunca unutmayacağı bir söyleşi gerçekleştiğini dile getiren Küçükkaya, “Ahmet Yeşil, sadece Mersin’in değil, sadece Türkiye’nin değil dünya çapında bir sanatçı. Bizler ölüp gideceğiz ancak Ahmet Yeşil’in eserleri dünyanın bütün salonlarında sergilenecek. Burada olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Dostum Hüseyin Kış, Mersin Yenişehir Belediyesi ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok uzun yıllardır bu kadar derinlikli ve nitelikli söyleşiye katılmamıştım” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.