DOLAR
32,2954
EURO
35,1672
ALTIN
2.279,82
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

Mesleki Eğitim Atölyesi başvuruları başladı

Mesleki Eğitim Atölyesi başvuruları başladı
16.05.2022 18:01
624
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında finanse edilen ve Akdeniz Belediyesi tarafından yürütülen “Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri” projesinin 2. grup başvuruları başladı. 

Çukurova Kalkınma Ajansı 2020 yılı SOGEP (Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı) kapsamında Akdeniz Belediyesi Koordinatörlüğünde, Mersin Üniversitesi, Mersin İŞ-KUR Müdürlüğü ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri Projesi’nin 2. grup başvuruları başladı.  Proje Kapsamında 18-29 yaş aralığındaki 24 meslek ve staj dışındaki gence uygulamalı mesleki yeterlilik eğitimleri verilecek olup, gençlerin geniş bir portföylere sahip olmaları ve bu alanda deneyim kazanmaları sağlanacak. Proje kapsamında eğitimlerin sonunda, gençlerin yüzde 20’sinin istihdam edileceğine dikkat çekildi.

İLK YÜZDE 20’LİK DİLİME GİRENLERE İSTİHDAM GARANTİSİ

Ayrıca açıklamada, başvuru tarihi itibari ile yapılan ikametgah değişikliklerinin öncelik olarak kabul edilmeyeceğine dikkat çekilirken, kursiyerlere eğitim modülleri bitiminde ve eğitimin sonunda yapılacak genel sınavların sonuçlarına göre ilk yüzde 20’lik dilime girenlerin istihdamlarının gerçekleştirileceğine vurgu yapıldı. Ön başvuru formu işlemleri 16 Mayıs 2022 tarihinde başlayacak olup, 30 Mayıs 2022 tarihinde saat 17:00’da sona erecek. Başvurular proje paydaşlarının oluşturduğu Kursiyer Seçim ve Tespit Komisyonunca belirlenecek olup, ön başvuruyu yapan kursiyer adaylar ayrıca mülakata çağrılacak. Mülakatlar ise 06 Haziran 2022 ile 09 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt yaptırmaya hak kazanan kişiler listesi de 10 Haziran 2022 tarihinde Akdeniz Belediyesi’nin resmi web sitesinden duyurulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.