DOLAR
32,3366
EURO
35,1967
ALTIN
2.247,97
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
18°C
Mersin
18°C
Az Bulutlu
Çarşamba Gök Gürültülü
17°C
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

 Yeşil Meslekler Sürdürülebilir Gelecek Fuarı gençlere ışık tutacak

 Yeşil Meslekler Sürdürülebilir Gelecek Fuarı gençlere ışık tutacak
16.05.2022 17:23
671
A+
A-

Toroslar Belediyesi’nin, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi (KARGEM) iş birliği ile düzenlendiği “Yeşil Meslekler Sürdürülebilir Gelecek Fuarı’nın” açılışı Toros Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Projenin hayırlı olmasını dileyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Dünyanın mevcut halini korumak ve daha da iyileştirmek mümkün. Eğer böyle bir sistemin parçasıysanız, yeşil meslek yapıyorsunuz demektir” dedi.

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında hayata geçen Yeşil Meslekler Sürdürülebilir Gelecek Fuarı, Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü’nde 2 gün sürecek.

Sürdürülebilirlik ve geleceğin meslekleri üzerine eğitimlerin ve söyleşilerin yanı sıra meslek liseleri öğrencilerinin stantlarının bulunduğu fuarda; 4’üncü Sıfır Atık Belgesini alan Toroslar Belediyesi de  “Sıfır Atık” çalışmaları ile atıl camların değerlendirildiği TORTEK Cam Füzyon Atölyesinin standıyla yerini aldı.

Fuarın açılışı; Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Halil Emre Seçgin, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Çelebiyılmaz, akademisyenler, öğretmenler, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

ÇELEBİYILMAZ: “AMACIMIZ, DAHA YAŞANILABİLİR BİR GELECEK”

Mersin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Çelebiyılmaz da Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında Türkiye’de “Yeşil Meslekler ve Sürdürülebilir Geleceğin” tema olarak belirlendiğini kaydederek; “Yaşanılabilir bir dünya, güzel bir gelecek, dünyaya, Türkiye’ye sahip çıkabilmek, bu özverili çalışmaları ve meslekleri hakkıyla yapabilmek için mesleki becerileri de en iyi şekilde geliştirebilmemiz gerekiyor.  Bizlere bu fırsatı sunan Toros Üniversitemize ve her zaman katkıda bulunan Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

 BAŞKAN YILMAZ: “BU DÜNYA HEPİMİZİN”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, gençlerin enerjisinin kendilerine her zaman güç kattığına dikkat çekerek; “Yeşil Meslekler ve Sürdürülebilir Gelecek; aktif, sosyal ve topluma faydalı bir insan olmayı gerektirir” dedi.

Yeşil Meslekler ve Sürdürülebilir Gelecek Projesinin her açıdan fayda sağlayacağını vurgulayan Başkan Yılmaz; “ Gökyüzü, toprak, denizler, göller,  sular sadece bizim değil.  Dünyada yaşayan bütün canlıların. İşin özünde saygı var. Birbirimize, tüm canlılara ve varlıklara saygı. Bizler de sizleri sadece bizim çocuklarımız olduğunuz ve geleceğimiz olduğunuz için seviyoruz. Bu nedenle bu projenin  amacına ulaşacağından hiç şüphemiz yok. Eminim siz gençlerimiz, dünyayı daha güzel bir yer haline getireceksiniz. Burası yeni bir güzelliğin başlangıcı olsun ve hep devam etsin” şeklinde konuştu.

REKTÖR ARIÖZ: “GENÇLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz de Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a gençlerin geleceğine yönelik sunduğu değerli çalışmalarından dolayı teşekkür ederek; “Sizleri üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Gençlerimizin her konuda yanınızdayız” dedi.

Başkan Yılmaz, Rektör Arıöz ile birlikte Toros Üniversitesi’nin kampüsünde bulunan stantları gezerek, öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.